Så var rutinultraljudet. – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Så var rutinultraljudet.

9df3c06d7b07ee78dd56009153964923Åh jag är helt slut nu, kommer somna vilken sekund som helst, men först tänkte jag skriva lite till er och berätta hur RUL var. Vi var ju där 09:30 i morse, vid Läkarhuset Odenplan. Vi fick komma in exakt på utsatt tid! (På kub-testet var de över 30 min sena, vilket kändes som åtta timmar när man var nervös).

Jag och Stefan välkomnades av en äldre barnmorska som visade oss in i ett rum. När vi kom in i rummet fick jag lägga mig på en brits och hon bad mig dra ner jeansen. Längre och längre ner, haha. Jag var inte beredd på att jag skulle få visa en del av snippis, hehe. Men men. Hon kletade på massa gelé på magen och sen satte hon igång. Jag tycker att de trycker ganska hårt vid ett ultraljud, det gör inte ont, men det är i ärlighetens namn lite obehagligt.

Direkt när hon satte ultraljudsgrejen mot magen dök lilla Frö upp på skärmen. Helt stilla! Men… jag såg direkt att hjärtat slog, då kunde jag pusta ut. Min största rädsla att Frö tuppat av kunde jag nu slå bort. Barnmorskan berättade det jag redan sett, att hjärtat slog och att bebisen låg stilla, men att den snart skulle få fart när hon skulle buffa runt den. Och mycket riktigt började lilla Frö veva runt och ha sig. Hon ville inte visa ansiktet och var allmänt bökig att ha och göra med, haha. Men barnmorskan lyckades gå igenom organ efter organ och sa att allt såg fint ut.

Sen frågade jag: “Kan man få veta om det är en tjej eller en kille?”. Hon svarade att hon kunde kolla efter, och gjorde så att vi såg Frö rakt underifrån… Sen sa hon: “Kan ni se vad det är?”. Jag kunde absolut inte det. Stefan skakade också på huvudet. Då sa hon: “Hmm… okej. Men gissa!”. Nej, det kunde vi inte. Sen sa hon tillslut: “Ser ni nåt som hänger ner?”. Jag: “Eh.. nej?…Är det… en…tjej?”. Hon: “Ja, det är en tjej”.

Då började jag storgråta. All nervositet inför att något skulle vara konstigt släppte. (Obs! Jag var inte nervös över att det skulle vara en kille, jag var rädd att den skulle vara sjuk eller halv eller nåt…). Barnmorskan blev superförvånad och klappade på min arm. Och jag pep fram: “Jag är så glad att allt ser bra ut och jag vet att man inte får önska kön, men jag ville verkligen ha en tjej”. Hon: “Hmm.. hehe… ahaa… Okej. Aja. Nu ska vi kolla vidare på hjärtat, det är lite viktigare än kön”.

Sen skrev hon ut några bilder som vi fick med oss hem. Inte alls lika bra bilder som vid KUB-testet, men roligt att ha i alla fall. På eftermiddagen idag var vi även hos vår vanliga barnmorska i Gamla stan och där spelade Stefan in lilla Frös hjärtljud. Det får ni höra i morgon!

I morgon kommer vi förmodligen även berätta vad vi har för namn på vår lilla tjej. Vi har i alla fall bestämt oss för ett namn, men om det är just det namnet det blir när hon kommer ut får vi se.

Sov så gott!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronika

  Åh grattis!

  Vi vart på vårt RUL i tisdags och fick se en livlig viftande tjej! Både jag o sambon var så rörda efter att få se hur “fisen” som hon kallas av oss, dök upp direkt på skärmen. Det var ju första gången vi såg vårt barn! Obeskrivlig känsla!

  Vi har Bf 19/7, så ni borde vara nånstans där också va?

  1. Angelica Lagergren
   Herr och Fru Lagergren

   Hej Veronika och grattis till “Fisen”!
   Vårt BF är planerat till 18/7. Det är en helt magisk känsla och se dem där inne.
   / Stefan

  2. Angelica Lagergren
   Herr och Fru Lagergren

   Åh grattis! Vad roligt att det gick bra för er också! 🙂 Vi har BF 18/7, eller hon sa att egentligen kanske det är 19/7, men hon sa att hon inte ändrade i våra papper, för de kommer sällan på utsatt dag. Kram Angelica

 2. erica

  Åh vilken underbar upplevelse det måste ha varit 🙂 Blev nästan tårögd av de du skrivit haha.

  Och jag förstår din nervositet som du burit på. Jag ska själv på RUL nu på tisdag och jag är också galet nervös! mest över vilket kön det är, har också innerst inne en förhoppning på att det är en tjej…….

  1. Angelica Lagergren
   Herr och Fru Lagergren

   Åh vad spännnade att du har RUL framför dig! Det känns så himla skönt nu efter, all nervositet är borta. Jag håller tummarna för att du också får en tjej! 🙂 hihi. kram Angelica