Jag har artros – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Jag har artros

Jag är så så sååå trött. När jag vaknade kändes det som att jag inte hade sovit en blund. Stefan hoppar alltid upp, så glad, så pigg. Jag har järnbrist och det kan vara därför jag är så trött, måste gå och kolla upp det igen och se om mina värden blivit bättre. Jag äter järntabletter och försöker få i mig järnrik kost, men det verkar liksom inte hjälpa.

Jag äter i och för sig andra mediciner också, som förmodligen också gör mig trött. För några månader sen fick jag ett tråkigt besked… Jag har haft ont i min höft väldigt länge, ja egentligen så länge jag kan minnas. Men nu senaste året har det blivit värre. Ibland haltar jag liksom fram för att höften/benet gör så ont.
Hur som helst. Jag valde att gå till läkaren och kolla upp det. Hon trodde bara att jag hade spända muskler, men efter röntgen visade det sig att jag har artros i höger höft. Ett chockbesked på alla sätt och vis. Vaddå artros? Det har väl bara gamlingar? Eller? Läkaren frågade om jag hade varit med om någon olycka… Men nej. Och ingen artros i släkten. Så jag har bara haft otur.
Jag vet att jag kommer behöva opereras. Jag kommer behöva en ny höftkula. 27 år gammal. Ny höftkula? Det känns orimligt.
Så nu äter jag starka smärtstillande mediciner och ska börja gå hos en sjukgymnast. Jag hoppas att det gör så att jag kan skjuta på operationen i några år…

Att ha artros innebär en del saker.. Jag får aldrig mer springa. Inte jogga liksom. Då kommer jag slita ner det lilla brosket jag har kvar supersnabbt. Men…

Jag tänker såhär: Det kunde ha varit värre. Det här går ju att lösa med en operation. Så länge jag slipper halta in på bröllopsdagen är jag nöjd.

/Angelica

20130627-083717.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathalie

  Hej
  Verkar som att du är en kämpe. Hade du artros under graviditeten ?? Vad har du för tips till en person som har artros ??

  1. Angelica Lagergren
   Herr och fru Lagergren

   Hej! Ja, jag kämpar på 🙂 Jag hade artros under båda mina graviditeter. Jag mår som bäst när det är varmt ute och jag tränar, då får jag mindre ont. Just nu har jag ondare än någonsin. 🙁 Mitt tips är att gå till en sjukgymnast och få hjälp! 🙂 För mig hjälper akupunktur och träning. Kramar A

 2. Isabelle

  Hej Angelica, jag är reporter på Expressen och skriver en artikel om artros. Du skriver gripande om tillståndet och jag skulle gärna vilja göra en kort intervju med dig, gärna under dagen. Om du vill medverka får du gärna skicka ett mejl till isabelle.stahl@expressen.se. Vänliga hälsningar

  Isabelle

 3. Ylva

  Din stackare! Jag vet hur hemskt det är och hur det påverkar vardagen..

  Men jag kan varmt rekomendera Glycomega, grönläppad mussla, den hjälper mig och min mamma. Jag har artros i händerna och tar jag GlycOmegan så känner jag inget. Mamma har precis som du och den är skillnaden på om hon kan gå eller inte så du måste testa. Den är helt naturlig så det är inte farligt. Jag tar även nyponpulver ibland för de säger det är bra på Hälsokraft men märker inte så stor skillnad.

  Lycka till!

 4. Lisa

  ÅH NEJ!

  I know the feeling!

  I augusti ett år sen fick jag beskedet ledgångsreumatism.

  CHOCK!

  Men efter att ha haft konstanta inflammationer i axlarna i sex månader så förstod även jag att det var det som spökade. Allra helst när det började trava ner i armarna, armbågar och till slut båda handleder och de flesta lederna i fingrarna. Fick medicin i augusti och i oktober hade jag så ont under fötterna att sjukskrivningen var ett faktum! Jag var sååååå dålig runt bröllopet, men endorfiner, adrenalin och lycka gör att man svävar på moln! I december fick jag börja ta sprutor veckovis för att lindra symptomen. Önskar man bebis är det en svår sjukdom att medicinera…

  Men som du säger: det hade kunnat vara värre. Det är ju inte livshotande!

  1. Angelica Lagergren
   Herr och Fru Lagergren

   Åhh vad tråkigt! 🙁 Det är himla trist med sjukdomar som är kroniska… Äter du också smärtstillande varje dag nu?

   1. Lisa

    Jo, jag har medicinerat sen augusti. Först bara Plaquenil (standard vid reumatism) och Pronaxen (antiinflammatorisk smärtstillande). Sen visade det sig inte räcka så jag började en annan som gjorde att jag fick dåliga blodvärden, avbröt den. Började nästa som jag blev allergisk mot (två dagar innan bröllopet!) och sedan i mellandagarna fck jag börja med sprutor Enbrel som är biologiskt läkemedel (ett äne jag har brist på som reumatiker) utöver det reglerar jag med alvedon dagligen. Dessvärre kan man inte ta alla dessa tabletter när man längtar efter et barn… Så just nu tar jag otillräcklig medicin, jag har ca 20 aktiva inflammationer, stödskenor på händerna och halvtidssjukskriven. MEN jag mår bättre än jag gjorde i höstas och det är en vinst!

    Vad går du på för medicin? får du biverkningar?

    Nu ska jag ta två alvedon och hoppa i klackarna för en sommarpremirär på en klubb här i uppsala!

    KRAM