hejhejvardag

10 saker att göra med barn i Stockholm i sommar

Jag har ju lite semester från tecknandet sedan typ två veckor. Idag är min första semesterdag även från mitt andra jobb (eller första jobb? Det är ju heltidsjobbet, så kanske det som räknas mest?). Det jobbet är ju på Barn i stan. Där samlar vi allt som går att göra med just barn i stan, och här är stan lika med Stockholm.
Det finns ju så galet mycket BRA och KUL att göra med barn i den här stan alltså! Jag gör mentala anteckningar varje dag på saker jag ska göra med mina M&M. En del saker är gjorda, men massor återstår.

Så nu gör jag en lista på 10 saker att göra med barn i Stockholm i sommar! Hoppas ni hittar något som kan passa!

 

  1. Loranga! Loranga! Utställning på Kulturhuset Stadsteatern. Jag har inte själv varit där ännu, men vill dit! Min kollega var där och tyckte det var superfint. Gratis är det också! Läs mer om den här.
  2. Något som inte är gratis är Junibacken. Men dit vill vi ändå! Nya utställningen Mumin verkar fantastisk! Min andra kollega säger att den är det också. Eftersom det är inomhus då passar det ju att gå dit om vädret inte är så kul heller, lite nya trenden denna sommar verkar det som. Läs mer om den här.
  3. Kanske blir det en varm dag ändå. Om man som oss är lite för lata och skyller på att vi inte har bil så är det rätt segt ibland inne i stan med strålande sol. Då kan det vara bra att veta att det finns en massa plaskdammar utspridda lite överallt. Ni vet, som en minipool för småbarn att plaska runt och svalka sig i. Här hittar ni en hel massa sådana.
  4. Siggesta gård. Alltså jag blev KÄR när vi var där. Bloggade ju lite om det. Så vackert, lantligt fast nära stan. Djur, äventyr och träsktrollen stig som vi gick två gånger. Och god mat. För de lite större barnen finns Skoghinderbanan. Den vill jag prova nästa gång!
  5. Riksidrottmuseet har en kul idé med ”idrottsdag i en korg” tycker jag. Misstänker att mina barn är lite för små ännu men kan ändå vara ett kul tips! Man lånar alltså en korg med prylar så man kan kasta frisbee, hoppa hopprep, spela fotboll eller boule med mera. Det kostar inget heller, man lämnar bara pant. Så himla bra! Läs mer om det här!
  6. Tornerspel, gyckel och musik i tre dagar i slutet på juli. Och dessutom medeltida marknad. Det låter ju väldigt härligt tycker jag! På Skokloster slott, om man är sugen på en liten utflykt.
  7. Hit skulle jag ta med mina syskonbarn som är 6–13 år gamla. Massa vikingaaktiviteter ute på gården på Historiska. Känns om både kul och lärorikt! Klicka här om du vill veta mer.
  8. Jag vet inte om mina barn skulle bry sig så mycket men JAG vill i alla fall se detta. ”Skeppen kommer” i samarbete med Sjöhistoriska. Måste ju vara himla coolt att se alla dessa medeltida eller vikingatida båtar alltså! I slutet på augusti äger detta rum. Spana här för att läsa mer.
  9. Jag fortsätter tjata om gratisgrejer men det är för att jag vet hur det liksom riiiiinner ur plånboken om man tänker att man ska hitta på något hela familjen. Så då kan man i alla fall blanda lite gratis med annat. Hit vill jag gå med barnen även om de är aningen små: Östasiatiskas ateljé draken. Nytt ställe att leka på helt enkelt. Och regnfritt! Läs lite mer om det här.
  10. Jag tänkte att ABBA-museet var en vuxengrej ända fram till Barn i stan gjorde reportage där. Alltså, det låter ju vääääldigt kul! Dit borde jag också dra med syskonbarnen känner jag…

 

Slut på lista för denna gång! Hoppas ni hittar något som passar er! Det finns som sagt galet mycket att göra. Här är bara sådant jag gjort eller är sugen på just nu. Skulle kunna ha gjort en lista med 50 punkter känner jag…

Psst! Ytterligare tips: Spana in Barn i stans reportage här! Jag blir alltid sugen på att göra dessa saker…

Har NI några roliga tips, i Stockholm eller någon annanstans?

trasktrollens stig

Mina M&M på väg till Träsktrollens stig

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Feffe

    Palstorps hage utanför Nyköping (typ Jönåker) sjuuukt roligt! Hinderbanor i skogen, racerbana med cyklar, trehjulingar, hoppa från höloft, roliga linbanor, hästar, får och mer därtill! Ver inte vem som lekte mest, vi vuxna eller barnen.. Jag kom iallafall hem med en massa blåmärken på benen medan barnen inte hade ett enda. Kanske för att de har bättre balans än mig..? Rekommenderas varmt iallafall! Det finns något för alla

  2. Helena

    Ta en tur till vackra Mariefred! Gå på Gripsholms slott och titta på tavlor med gamla kungar och drottningar, ett uppstoppat lejon från 1700-talet (googla, det ser helt galet ut!) och en läcker teater, för att inte tala om hur häftigt själva slottet är. Självklart får man inte missa museijärnvägen, som om man vill kan ta en hela vägen till Taxinge slott där man kan fika ihjäl sig. Eller så håller man sig inom Mariefred och besöker Annas hembageri, som utsågs till årets fikaställe av White guide nyligen, där hittar man massor av gott. Nej, jag är inte sponsrad av Mariefreds turistbyrå, jag är bara lokalpatriot 😀

    1. Anonym

      Tågen är helt underbara, kul även för vuxna med barnasinnet kvar. Det finns något som heter Lilla och Stora ångturen, då kombinerar man med ångbåten 🙂 Antingen hela vägen från stan (lite större barn) eller mellan Taxinge och Mariefred. Rekommenderas! Info om tågen etc finns på nätet, Östra Sörmlands Järnväg tror jag föreningen heter!

    2. Anna

      Tågen är helt underbara, kul även för vuxna med barnasinnet kvar. Det finns något som heter Lilla och Stora ångturen, då kombinerar man med ångbåten 🙂 Antingen hela vägen från stan (lite större barn) eller mellan Taxinge och Mariefred. Rekommenderas! Info om tågen etc finns på nätet, Östra Sörmlands Järnväg tror jag föreningen heter!

    1. hejhejvardag

      Ja men jaaa! Vi har pratat länge om att vi ska dit men inte kommit iväg än. Ligger dessutom nära där vi bor. Hur kunde jag glömma det?! 🙂 tack!!

      1. Anna

        🙂 varsågod! Det är riktigt bra! Inte dyrt heller. Man får köra både buss, spårvagn och tåg om man vill. När vi var där var minitunnelbanan avstängd men den ska också vara kul.