hejhejvardag

Ensam mamma – fast inte så mycket sökande

Igår var jag ensam hemma. Hela kvällen, hela natten. Det har inte hänt sedan innan barnen tror jag.
Jag och Mattias har varit själva hemma en natt, när vi var sjuka och Mattias syster och systers sambo hämtade barnen och därmed blev helgonförklarade och dubbade till riddare.
Jag vet att det låter lite galet. Jag måste tänka några varv till. Har jag inte varit ensam hemma på över 3 år? Nej. Så är det.

Men nu var jag alltså det! Whoop whoop!!!
Blev det RÄÄÄÄJV? Nej.
Blev det SKUMPA!?? Nej.
Blev det fiesta hela natten??! Nej…

Men det blev tvårätters och film! Det var underbart.


Huvudrätt: Skogaholmssmörgås med räkost på tub.
Efterrätt: Ben&Jerry-glass
Film: Broken English (SVT långfilm ska bli min nya grej)

Jag tillägnade maten mina barn. Jag är ju lite av en konstnär alltså. Så snyggt.


Tecknade lite och somnade alldeles för sent. Men sov utan avbrott. Utan avbrott!!! Så vackert att man gråter lite.

För övrigt så ringde min vän och behövde hjälp med en grejja. Det innebar en promenad och ett sent besök i en ateljé, ja hennes alltså, jag gjorde inte inbrott. Som tack för hjälpen fick jag dessa tre fantastiska prints! Jag har spanat på dem länge och nu är de MINA!! Lyllo mig. Här hittar ni alla hennes ljuvliga ting.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. A-S

  Jag har inte varit själv hemma på snart fem år. Skulle nog köra din meny också när det väl händer. Känns som det dröjer. Jag skulle nog lägga till en påse lösgodis också. Efteråt skulle jag nog vara spyfärdig efter att ha fått glufsa i mig allt utan att bli avbruten av ”mamma” tio tusen gånger i mitt öra.

 2. Sockertoppar

  Haha! Ljuvlig tvårätters du fick till. Sånt kräver noggrann planering och lång förberedelse. Sjukt impad! Kram på dig!

  1. hejhejvardag

   Ja jag gick säkert tre varv i butiken innan jag kom på vad jag ville ha!! Svettigt och tufft, men såååå värt det när jag satt där i soffan och moffade! Kraaaaam ljuva människa

 3. Malin

  Härligt!
  Jag ser inte dina bilder när jag läser via Bloglovin på mobilen, det har blivit så nyligen. Går det att fixa tro?

  1. hejhejvardag

   Oj, vad knasigt… Undra om de är för stora… Ska prova dra ner dem senare i dag så ska vi se om det blir bättre! 🙂 tack!

 4. Jenny

  Underbart! Det är stunder som sådana som gör att man tar sig igenom vaknätter och tidiga morgnar.
  Dock måste jag tyvärr meddela att du just begick en synd genom att kalla Häagen-Dazs för Ben&Jerry
  Mvh hon sålt sin själ till Ben och Jerry.

  1. hejhejvardag

   Oh nooooo!!! Asså jag trodde fram till nu när jag läste din kommentar att jag ätit Ben&Jerrys. Var till o med tvungen att kolla fotot igen, haha!
   Är det två sidor? Måste jag väljaaa?! Hjälp mig! Vilken sida är bäst?
   Hmm jag kanske måste göra avancerad utprovning, regelbunden provsmakning, vääääldigt regelbunden.
   Insåg också att jag ju aldrig kommer få hemskickat god glass för att göra reklam för, eftersom jag skriver fel märke. Fan!

 5. Anna-Karin

  Oj, jag inser att jag har det rätt bra. Har haft regelbundet barnvaktande (även nattetid) av sonens farmor ända sedan han var bara två månader gammal. Helt ensam hemma har jag i och för sig bara varit en enda gång alldeles nyligen under två nätter, då var sonen ett och ett halvt år. Det var verkligen jätteskönt. Jag satt och skrev och kollade film och bara slappade. Men sen var jag såklart jätteglad när resten av familjen kom hem igen. Jag tror det är bra om man ibland får längta lite.

  1. hejhejvardag

   Ja det däääär blir jag avis på, regelbundet barnvaktande. För liksom allas del. Vår, barnens, far- eller morföräldrarnas. Är det regelbundet så känns det ju så tryggt! Vi har det ju så sällan så jag har ganska svårt att slappna av…men ser det som träning när det händer 🙂
   Och helt ensam är man ju extremt sällan alltså! Precis som du skriver, bara sitta o pyssla med sitt – sån lyx! Och ja alltid härligt att återse familjen såklart! 🙂 Tror också längt är bra, och paus!

 6. hella

  Jag tog ”semester” från man o 2barn häromdagen. Gick en heldag på stan; köpte en ny garderob, käkade lunch med en vän, gick på musikquiz & middag med kompisar, sov på hotell. Hotellfrukost i lugn o ro. Och dagen efter ansikts- o fotbehandling och träning. Fyfan är som en ny människa! Måste göra detta oftare

  1. hejhejvardag

   Å jädrans vad härligt!! Visst är det en energiinjektion alltså! Ska kopypäjsta din dag snart tror jag