hejhejvardag

Ciao ciao tutti giorni

Min alldeles hemmasnickrade översättning av hej hej var dag (ja särskivet). 
Jag bloggar nämligen från Italien. JAG som flera år i rad utsetts till både Årets hemmagris och Världens fegaste mamma, har alltså rest till Italien med – *trumvirvel* -BÅDA BARNEN! Ni kan alltså kalla mig tuff, ball och cool, och jag kan inte annat än att hålla med.

Det var några svettiga ögonblick på resan, visst; som när det stod ”Final call” när jag skulle kolla vilken gate vi skulle till, och de typ mötte oss vid gaten med frågan om vi var ”Winblad”.

Eller när barnen kom på att de ville ha exakt samma klistermärke och insåg att det var värt risken att bli av med ett öga eller få halva håret avslitet för att vinna klistermärket. Men lugn lugn – inget öga rök. Några hårstrån kanske offrades men mina barn har ändå aldrig haft så mycket av den varan så det blev ingen större skillnad. Jag vill ge ett stort tack till Tuc-kex (kan jag få spons för detta kanske?) som agerade fredspipa, näringsrik lunch samt nöje hela resan.  

Igår vägrade barnen sova middag. Det här blir intressant, tänkte jag och mindes Majas supermegahöga och megasuperlånga övertrött-gråt från förra helgen när middagssovsförsöket falerade. Vägrade dock ge upp och när det egentligen var lite för sent för middagssov bestämde jag mig för att försöka mig på en klassisk barnvagnspromenad i hopp om lite sömn trots allt. När jag gick där varv efter varv så föreställde jag mig att båda barnen skulle somna och jag skulle ligga på en solstol i skuggan och andas eller annan lika lagom krävande aktivitet. 
Haha, skrattade mitt neggo-jag, somna samtidigt? Hohoho! Visst!

Men senare sa jag ba: ”In your fejs neggo-jaget!!”

Spana in:

 

 

 Bildbevis på mig, solstol och fullt upp med andning.

Förövrigt har jag liksom tappat min roll här nere. Barnen leker non stop med sina kusiner och jag blir inte ens erbjuden roll som läkare eller pappa. Trängde mig på ett tag och gav mig själv en roll som mormor bara för att få va med. Det var ingen som ägnade mormor särskilt mycket uppmärksamhet… För att se det hela lite mer positivt så är det helt fantastiskt att de har så kul ihop och att jag haft tid att prata med min syster så mycket mer än jag trodde! 

    Inatt ska jag tydligen sova bredvid den här. Känns ju ganska obehagligt faktiskt… Oooups, nu ramlade den visst ner på golvet. Det var ju olyckligt. 

Arrivederci! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pseudomamma

  Menar du på fullaste allvar att du flög själv med båda barnen!?!?! *letar efter emoji som tillber uppenbar pseudotwin-gud! Jag som får svett och svimm attacker av att åka stadsbuss med mina.

  1. hejhejvardag

   Hahaa åååh nu känner jag mig ju grymt bra ju! Jag som känt mig så feg i tre år!! Tack ❤️❤️ Måste dock säga att jag verkligen varit feg på riktigt, tex la jag inte barnen själv en enda gång första året. Men i våras började saker kännas lite mer lugnt. Hemresa imorrn…får se hur nöjd jag är efter den! Hjälp… Stadsbuss har jag för övrigt svettats enorma mängder på. Hoppat av flera stationer i förväg och sjungit imse vimse spindel med tårfylld stämma, för att nämna några mysiga minnen… Hehe…

   1. Pseudomamma

    Men du ÄR grymt bra ju!
    Mina är iofs 2år respektive 8månader nu så om något år kanske jag vågar resa längre med dem. Favoriten på bussresor är att lilla älskar när vagnen gungas medan stora avskyr det. Man får liksom välja vem av dem som ska gallskrika…
    Lägga båda själv funkar fint här faktiskt. Eh, om man räknar att den ena illvrålar medan den andra får välling för att sedan bytas av och köra en halvlek till. men somnar gör de. Jag har däremot inte vågat mig till Ica själv med båda än. Vet liksom inte vad jag ska göra av den som inte sitter i kundvagns-sitsen…

    1. Pseudomamma

     Eh. 9 månader var visst lillasyster vid närmare eftertanke. Skyller på att vi varit hemma med feber i två veckor…

 2. Sockertoppar

  Wauw! Bra jobbat att åka själv med kidsen MEN HALÅÅÅÅ, vi åker ju till Italigen till veckan. Säkert absolut att vi får vinka till varandra då! Auf wiedersehen

  1. hejhejvardag

   Gör ni??? Vars då rå? Vi åker hem imöra, men vi kan väl vinka ändå? Kändes som en så trevlig plan jö! Pöss!!

 3. Jenny (Västerås)

  Så j*vla bra gjort att flyga själv med dina två små!
  Är nyss hemkommen från kreta med mina två små OCH mannen, bävade som bara den för flygresan och hade aldrig vågat utsätta mig för det själv, men allt gick galant!
  Så du var klart värd den dubbla vilan som gav dig tid i solstolen! Ha en underbar semester med familjen! 🙂

  1. hejhejvardag

   Å tack!! Gu vad härligt det känns med all pepp! Blir ju alldeles superglad! Så skönt att er resa gick bra!! Hoppas vår hemresa går bra imorrn!! Lite nervös är jag… Kram!

 4. Mrs Luxe

  Ha det jattemysigt pa semestern! Hur impad som helst att ni kan aka allesammans, modigt och supermamma(-mormor :-)) Kram! x

 5. Jenny

  Woho heja morsan! Superimpad på att du vågar dra iväg med båda barnen utomlands! Ha det så roligt med din syster! 🙂