hejhejvardag

Tipsar-tisdag

Jag som äääälskar tips tänkte starta en ny grej: tipsar-tisdag. Alltså, det är ju faktiskt inte så att jag är emot tips, jag tycker att bra tips är … bra! De kan till och med vara toppen!

Här kommer ett tips som jag tycker varit toppen hittills i livet med småbarn: white noise.

Våra barn har varit lite ljudkänsliga (eller så har vi bara varit nojiga) och jag har haft svårt att slappna av om vi har middagar eller dylikt. Så fick jag tips om sk white noise. Sådana där ljud som är liksom bakgrundsljud, som tar udden av alla andra ljud lite. Sedan dess, och då snackar vi typ 2,5 år, så har vi alltid regnljud när barnen ska somna. De reagerar inte om grannen tappar en kastrull i golvet eller om någon nyser i hallen. Toppen!

Att de sedan kommer att tro att det alltid regnar på kvällen blir en senare diskussion …

Screen Shot 2015-05-05 at 22.36.52

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Zarah

    white noise här med! Sambon tycker det är dags att avvänja lillbarnet från det, men jag känner mest oro för hur JAG ska kunna sova utan igen?!

  2. Helena

    Hej! Tack för en fin blogg och fina ilustrationer.
    Tänker att ni målar in er i ett hörn med så konstgjorda ritualer kring läggningen, ett ängsligt föräldraskap. Läs Jesper juul tex och försök leva ert eget liv där barnen blir en del av det och inte enda meningen.

    1. hejhejvardag

      Hej! Hoppsan, det var hastigt dragna slutsatser utifrån lite bakgrundsljud. Känner inte att vi har ett ängsligt föräldraskap. Men tack för tips och omtanke (?)!

      1. Cilla

        Ja, vi har också regn och eller vågor som sällskap varje kväll och jag räknar mig heller inte som en ängslig förälder. Snarare en förälder med sömnbrist. Vår kille har varit ljudkänslig och sovit dåligt från dag ett (han är 1,5 år nu) och det enda (!!) som får honom att sova lugnare (vilket betyder att jag får sova bättre) är när han får sova till vågskvalp eller regn. Så ja, jag kanske är överkänslig mot högljudda grannar o.d., men långt ifrån ängslig.

  3. therese

    Vi lyssnar på klassisk musik på nätterna för att lillchefen ska sova gott och inte vanka av minsta lilla ljud från oss 🙂

  4. Jenny

    Åh, det där måste jag genast kolla upp! Fast jag tänkte lyssna på det själv, för jag älskar att lyssna på vind och regn när det är sovdags. Jag minns att jag letade efter det pre-Spotify men hittade aldrig nåt riktigt bra. Tack för tipset!

  5. Sessan

    Min stora kille älskar att lyssna på ”delfinsång” med ljud och musik, så det myser vi till när han ska sova. Hans pappa trackar oss dock lite och tycker det är flummigt haha 😉

    1. hejhejvardag

      Å låter härligt!! Vi skapar en generation hippies kanske? Känns heeelt ok! 😀
      Förresten så låter vårt regnljud som applåder när man hör det lite på avstånd så min svåger trodde att vi vill skapa storhetsvansinne hos barnen hahaha! Kanske blir de inte hippies här hemma utan maktlystna varselser??! 😮

      1. Mrs Luxe

        Ameh (min favorit av alla dina uttryck. Antligen nan som skrivit ut det preciiiis som det bade later och liksom kanns nar man sager/tanker det!) Som sagt var… Ameh, jag ser framfor mig en hel liten hoper av pyttepyttesma manniskor som star dar och applåderar intill sangbordet, nickandes nojt och imponerat mot varandra, att nu, nu lyckades hon an en gang med trolleritrickets trick, att fa de ovilliga sovvagrarna att ligga i sangen. Och DET ar val anda vart en rejäl applad om nagot?!
        Ska borja applådera litet at mig sjalv efter varje gang jag lyckats stanga dorren om mina somnvagrare. Mer applåder at folket!!