hejhejvardag

10 saker som är helt ok!

Jag siktar på att jobba emot Facebook-syndromet och gör en lista på saker som är helt ok. Ja, en del punkter är faktiskt mer än ok, de BÖR följas.

 

Det är helt ok…

 1. … att du var totalt opedagogisk och lite för skrikig på barnen i morse.
 2. … att du ligger inne och kollar på tv fast solen lyser.
 3. … att du bokade tvättid på lördagskvällen utan att ens reflektera över om ni eventuellt hade planer, eftersom du vet att ni inte har det.
 4. … att du köpte färdigmat som ingen åt och alla sedan fick fylla på magarna med glass. Fast det inte ens var lördag!
 5. … att du inte orkar ligga ikväll heller.
 6. … att du väntar med att tvätta håret till imorgon (eller övermorgon) trots att det till och med börjat klia i hårbotten.
 7. … att du samlade ihop smutsen på golvet och la den längst in mot listen. Du kommer ju att ta upp den imorgon… eller nästa vecka.
 8. … att det inte pirrar i magen varje gång du ser din partner gå förbi där hemma. Det pirrar ju faktiskt inte i irritationsnerven varje gång heller! Ah, inte illa, inte illa!
 9. … att du inte orkade bry dig när du låg på soffan och råkade nysa och det kom några droppar kiss i brallan.
 10. … att du fick ett psykbryt och grät i en timme, för att … för att … eh vad var det nu igen? Något väldigt viktigt i alla fall!

 

mamiawards1

Det är HELT ok.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Gud va skönt att läsa att det inte bara är jag som är (enligt min sambo) ”äcklig” och inte orkar duscha varje dag!

 2. Monica Furuklint

  Ska skriva ut den listan å sätta på kylskåpet
  Helt underbart att läsa och känna att man är okej!

 3. Lotta

  Amen och halleluja! Skönt att man inte är ensam och skönt att inte få nertryckt i halsen att det ”visst går att få ihop det bara man vill”! Heja heja! 😀

 4. Annelie

  Jäädrar va gött att höra! 😀 Är så glad att jag hittat in till din blogg! Den här nyblivna tvåbarnsmamman är nämligen lite småtrött på att inte få sova nu och att ha ångest när jag återigen kanske höjde rösten lite väl snabbt åt äldsta tjejen för att hon i princip lade sig ovanpå lillebror för att ”gosa” och sjöng Let it go för tusenmiljonte gången med sådär hög och gäll stämma PRECIS när han somnat (och sånna där andra snarlika vardagsanekdoter som händer i tid och otid).
  Tack för det! Och ha en fin Valborg! 🙂

  1. hejhejvardag

   Superbra inlägg! Det ÄR som sagt ett viktigt ämne som jag, som jag också skrev ovan, tagit upp betydligt mer allvarligt. Och nej det är inte ok att alltid mötas av kommentaren ”det är normalt” när det kommer till alla problem man kan få efter en förlossning. Så tröttsamt!!!
   Så igen, bra skrivet! Det behövs röster om detta! Även om det är ett ”tråkigt ämne” så är det bra att du inspirerades att ta upp det igen!! Heja!
   Ha en fin valborg!!!

 5. LL

  Men alltså tack! (Har jag en dold kamera hemma? Det är sån hög igenkänning på typ ALLT du skriver! Underbart!)

 6. Sofia

  Så bra! Min tröttma känns helt ok (trots rätt bra bebisnatt). Tackar min kollega då och då för att hon tipsade om din blogg. Men är ju dig jag ska tacka! Tack!! ❤️

 7. Jenny

  Så peppande i all sin enkelhet. ”Det är ok, du är ok och barnen är okej” är ett mantra fler småbarnsföräldrar måste träna sig till! TACK bästa du!

 8. bakingbabies.wordpress.com

  Hej! Jag är egentligen den första att applåder allt som får föräldrar att bli mindre tyngda av måsten eller skuldkänslor. Och egentligen vill jag inte vara ”den som är den”. Men nummer nio! Vill bara ge en liten annan infallsvinkel.

  Jag är en sjukgymnast som jobbar allra mest med kvinnors olika hälsoproblem. Ibland känns det som att mitt mission i livet är att icke-normalisera besvär från en otillräckligt stark bäckenbotten. Inte skrämmas, inte få folk att känna sig sjuka. Men att kvinnor INTE SKA ACCEPTERA att kissa ner sig lite då och då. 20% av alla som lider av inkontinens söker aldrig vård för det. De allra, allra flesta skulle få enorma skillnader i symtom bara de gick till någon och fick hjälp, motivation och pepp hur de faktiskt ska göra de där knipövningarna. Hjälper inte träning SKA man gå vidare och be om annan, eventuell kirurgisk, hjälp. Att vara inkontinent, inte ens lite, är ”normalt” på så sätt att det är ett hälsoproblem som en bara ska acceptera utan vidare. Att det är ”normalt” som =vanligt förekommande är en annan sak.

  Knipövningar är tråkigt och kan kännas svårt innan man fått till det. Men sen är det typ världens enklaste träning för att förbättra livskvaliteten för dem som annars lider av inkontinens.

  Ville bara påpeka en annan sida av saken. Ledsen att vara en sån tråknisse. I största allmänhet sållar jag mig till den allmänna hurraropskören här ovan!!

  1. hejhejvardag

   Ingen tråknisse! Det ÄR ju ett riktigt problem. Jag väljer ofta att skoja om allvarliga ämnen eftersom jag anser att det är ett sätt att belysa dem. Och som man säkert vet så är också humor ett sätt för mig att hantera tunga saker.
   Min punkt nummer 9 säger ju inte att man ska ignorera problem, utan bara att det är ok att skita i saker ibland.
   Här har jag tagit upp ämnet förlossningsskador: http://blogg.loppi.se/hejhejvardag/2014/11/06/lite-urinlackage-bara/
   och
   http://blogg.loppi.se/hejhejvardag/2014/11/06/lite-urinlackage-bara/

   Tack för en bra och viktig kommentar!!

 9. linnea

  Jag Älskar Dig! Så otroligt lättad av att det finns någon som skriver som du. Tack snälla du för din blogg! ♡

 10. MalinSofia

  Men GAWD! Så precis vad jag behövde läsa efter att barnen avlöst varandra med att vara sjuka i typ 39 år, och då är jag ändå bara 34! de har varit sjuka längre än jag levat!!! 😛
  Det är iPad, godis, ”tänker inte klä på mig!!!” och gud vet vad.. Men det är ok! 😀