hejhejvardag

Heja Cissi Wallin! Läs detta om amnings-tourettes!

Det här var väl helt fantastiskt skrivet av Cissi Wallin? Jag är impad att hon redan lyckas se det så tydligt. Heja dig!

Här är en illus jag gjorde på ämnet (en av sidorna på myntet)

amning

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag tycker du slår en viktig spik mitt på huvudet här! Sett i efterklokhetens skarpa ljus är jag rätt (läs: helt) säker på att spädbarnstiden med min förste son hade varit betydligt mycket mer harmonisk om jag hade vågat komplettera med lite ersättning kvällstid, i stället för att lita på BVC tanten som målade upp bilden av två torrlagda bröst, om jag skulle börja flaska vid sidan av. Sett i efterklokhetens skarpa ljus och 4 barn senare ångrar jag att jag inte litade på min magkänsla. Likaså tror jag det är en myt att spädbarn skulle glömma bort hur man suger på ett bröst om det lär sig att suga på en napp eller flaska ” för tidigt”. De är smartare och hungrigare än så!

  1. hejhejvardag

   Jag läste faktiskt någonstans att om man slutade amma så kunde man ångra sig flera veckor senare och barnet kunde börja amma igen, så det lugnade mig.
   Min nr 1 ammade o åt flaska då o då från start. Med nr 2 orkade vi inte hålla påed flaska så hon fick sin första vid 2,5 månad o tyckte det var mkt bättre än bröst så då blev det lite bröstvärk för min del men mättare o nöjdare barn 🙂
   Amning är toppen när det funkar men att så många är oroliga och ångestfyllda kring det gör att man bör lyfta att flaska är heeeelt ok det med! Tänk så många som växer upp på flaska! Man borde sänka amningshysterin lite…