Veckans snabba – och vilka är era? – hejhejvardag
hejhejvardag

hejhejvardag

Annons

Veckans snabba – och vilka är era?

VECKANS TRENDSPANING
Att vakna när klockan visar 05-nånting verkar vara det nya svarta. Kul. Verkligen jättekul.

VECKANS OMFORMULERING
Vi byter ”alla hjärtans dag” mot ”alla fjärtans dag”. Ja, jag och Mattias skrattade gott åt detta i alla fall. Barnen tyckte sådär om nivån.

VECKANS LUNCH
Torsdagslunchen – en semla! Yumyum!! (ja och en 7/11-korv till efterrätt, men den var inte lika god)

VECKANS PANIK
När Maja går runt med chokladkaka och strör smulor och kladd omkring sig, samtidigt som jag inser att Märta, som är under klädbyte och därför nakenfis, inte är helt ren i rumpan. Vad är vad i vårt kök? Gaaaaaah!

VECKANS CITAT
Maja vill prova sitta på pottan eftersom Märta nyligen suttit där. Märta hjälper till och säger sedan med upplysande stämma: ”Man kissar med snippan Maja!”.

VECKANS UTMANING
När Märta och jag sover sked och hon gnäller ”vill ligga näääja!” vilket jag tycker att vi gör. Hon vill att våra ansikten ska ligga mot varandra också, fast sedan blir hon oerhört irriterad när det blir varmt då jag andas, och eftersom jag inte kan hålla andan en hel natt blir så resultatet att jag fortsätter att ligga sked, fast med huvudet vinklat uppåt och snett bakåt… Ergonomi eller excorsisten?

VECKANS UPPTÄCKT
Att jag gör klickljud, typ sjunger sånger fast med klick, när jag behöver peppa mig själv på jobbet. Kul för mina kollegor. Jo jääääättekul!

 

Nu får ni gärna MÅSTE ni dela med er av era ”Veckans snabba”! Vad har ni gjort i veckan?? Har ni några veckans snabba? Valfri rubrik!

Vi gört till en tradition vettja!! Så jag får veta mer om er som besöker min blogg!

 

Slänger med en veckans bild:

morgonmöte

Morgonmöte

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
hejhejvardag

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stina

  Alltså du är ju helt fantastisk! Sitter i soffan och skrattar så tyst jag kan för att inte väcka min dotter, men det är inte helt lätt när allt är så hysteriskt roligt (och sant)!

 2. Amanda

  “veckans romantik”.
  Mysig alla hjärtans-dag middag med levande ljus, lugn och ro. Alltså inte för mig och min man då utan dottern som vaknade lägligt och åt upp typ all vår mat. Jaja vi lever väl på kärlek och vatten, eller nåt.

 3. Annika

  O känner igen veckans utmaning
  Veckans citat står 4 åringen som säger – kan vi prata om det en annan dag, när jag försöker prata om att man inte får slåss tex…

 4. Sara S

  VECKANS JOBBUTMANING: Snöfri skog (ej farbar med skidor) varvat med snödjup barmark = älgkliv (simning?) över hygge med valp i famnen och snöfyllda skoterkängor.

  VECKANS SOCIALA: Knacka på och gå in hos främmande människa, drick en kopp kaffe, ät en kaka, skriv ett kontrakt. Japp, så funkar det i Norrland.

  VECKANS UPPOFFRING: Kakan var inte mjölkfri och jag tål inte mjölkprotein. Tuff kväll för mage och luftrör!

  VECKANS HJÄRNGYMPA: Valpkurs!!! Två utslagna kämpar (varav en tvåbent) som busat, lekt och lärt hela helgen.

  VECKANS BÄSTA: Sooooool!

 5. Cissi

  Veckans uppgift: Baka tårta till barnens kusin som blir två idag. Inser att dygnet har för få timmar och trots all planering står jag med detta natten till söndag… : )

 6. Miri

  Veckans upptäckt: Nu vet jag att jag mata Annie med flaskan , prata i telefon och springa efter min man som glömde lunchlådan till jobbet allt på en gång!

 7. Mamman

  *Eureka. Som dessutom var fel ordval då jag egentligen menade att skriva Halleluja:D
  Får man skylla på smaklökarna så gör jag det 😉

 8. Mamman

  VECKANS BOOHOO:
  Ettåringen sover sen middag och jag kan laga middag helt i lugn och ro. Potatisklyftor i ugn, tsatsiki med en saftig biff. Jag hinner till och med att göra en lyxig sallad och dessutom en dressing OCH lägga upp det i en fin skål med salladsbestick(!). Han sover. Jag hinner äta dessutom! Eurika! Jag lägger upp maten omsorgsfullt och fantiserar om att jag faktiskt kunde ha varit på en restautang, så smarrigt det ser ut! Han sover vidare. Jag tar första tuggan och inser efter 5 dagar av värstingförkylningen att jag inte har någon som helst smak kvar. Inte ens tsatsikin lyckas reta de små smaklökarna. Jaja, vad är en bal på slottet?

 9. trebarnsmamman

  här kör vi alla stjärtarsdag … mina tre barn och jag tycker det är kul… sambon fnyser åt vårt trams hihihi

 10. Maeryh

  VECKANS TRENDSPANING
  Samma som veckan innan och veckorna innan dess; barnet propsar på nakenfis så fort hon är hemma.

  VECKANS LUNCH
  Dåligt med det. Måste börja laga mer mat om kvällarna, så det finns kvar till lunchmatlåda, istället för panikköp på Ica.

  VECKANS PANIK
  Jag ska på bröllop i mars och har blivit för mullig för klänningen (den enda jag passar i, trodde jag) som jag hade tänkt ha. Har ingenting att ha på mig.

  VECKANS CITAT
  Jag lyssnade visst inte tillräckligt noga, för barnet la händerna på mina kinder, spände ögonen i mig och sa “mamma lyssna mig”.

  VECKANS UTMANING
  Tjänsteresa tre dagar i rad, igen. Har gjort det typ varannan vecka detta år. Börjar kännas lite ledsamt att lämna nyblivna tvååringen så ofta. Härligt med hotellfrukost och egentid men oro för att ge barnet oro.

  VECKANS UPPTÄCKT
  Jag vill börja med veckomatsedel. Alltså, inte olika meny olika veckor utan samma varje vardag. Samma mat varje måndag, samma varje tisdag, samma varje onsdag osv. men nytt på helgen. Klart värt det, när vi slipper planera och shoppa olika hela tiden.

 11. Joanna

  Åh, tack för att du gav mig ett stort leende på läpparna. Hööög igenkänningsfaktor på “veckans utmaning”. Trevlig helg!

Annons