hejhejvardag

Barnen sätter sina spår – fantastiska kommentarer! Fyll på tack!

Innan jul skrev jag något halvtrist inlägg om hur vissa beteenden sätter sig i ryggraden. Det blev extra tydligt då eftersom jag var iväg två nätter utan barn. Jag gjorde sådant där barnanpassat som att smyga tyst när klockan passerat 20.00, ställa upp ömtåliga saker på icke-barnhands-nivå och så vidare.
Jag frågade då om mina bloggläsare hade några sådana där beteenden och fick så roliga kommentarer. Måste ju dela med mig!

Och så klart uppmana er som läser att fylla på denna fantastiska lista!

 

  • Jag tar alltid en hel hög med servetter när jag äter ute. Dom går snabbt åt i sällskap med ungarna. Utan barn, har dom inte lika strykande åtgång…

 

  • Vaknar på sedvanliga napp-istoppnings-tider. :-/

 

  • Nära att ropa ”hoho” i en tunnel, trots att inget barn var med…

 

  • Jag vaggar kundvagnen när jag handlar mat, vana efter många års barnvagnsvaggande. (Fast det börjar avta, sålde sista vagnen för 3 år sedan…)

 

  • Jag står och studsar försiktigt, upp och ner, gung gung gung, när jag hör barngråt…

 

napp-tid?

Nappistoppnings-tid?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Beatrice

  Har inte varit mamma så länge (1år snart) men känner igen mig i mycket. Vaknandet på nätterna (sonen börjar sova längre pass men inte mamma :S ), vaggar, gungar kundvagn, sänker volym, ser/flyttar allt smått/ömtåligt (min sambo är fortfarande lite hopplös på att lämna småsaker framme och min lillebror är hos oss och jisses vad han inte är barmsäker med alla sina saker)

 2. Viktoria Sjubarnsmamma

  Åh, vad jag känner igen det där!
  Jag vaggar också kundvagnar utan barn och om jag går/cyklar igenom en gångtunnel så ropar jag ALLTID Muuuu eller Ho-ho (tonåringen skrattade så han höll på att ramla av cykeln när han och jag cyklade sent en kväll).

 3. Lisa D

  Jag satte mig på bussen för att åka till jobbet och pluggade in lurarna i öronen och startade spotify. Efter TRE låtar så inser jag att jag sitter och lyssnar på barnkammarboken 🙂

 4. Len

  Jag blir kallad ”volym-nazisten” av min man eftersom jag alltid kastar mig på fjärrkontrollen och sänker volymen när han sätter på tvn/nån film efter ungarna gått och lagt sig. Och sen är dom plötsligt inte hemma och jag gör det ändå. Måste dock tillägga att känslan när jag inser att jag kan ha en volym som gör att jag faktiskt hör vad dom säger på tvn är alldeles underbar. Lite som julafton. (Vi har inte barnvakt så ofta)

 5. Ingeka

  Ojoj… blir överförtjust över utryckningsfordon, traktorer och grävskopor. Sjunger på barnsånger. Rimmar på allt och hela tiden. Jobbar nämligen med barn dessutom, så det går nog aldrig över 🙂

 6. Linda

  Hög igenkänning på servetthögen och skumpandet fast barnet inte sitter i min famn!
  Kan tillägga att jag flera gånger pekat på traktorer/brandbilar/flygplan och exalterat påpekat vad det är åt den jag går med, exempelvis min man.
  För att inte tala om hur ofta jag håller på att försöka prata engelska så att andra vuxna inte ska förstå, på det där sättet som jag och mannen gör hemma.

 7. Föräldraledig

  Förklarar överpedagogiskt, även för vuxna. Partnern känner sig smått dumförklarad ibland och säger då ifrån…

 8. Mamman

  Haha! Ja det där med gunget känner jag igen (både att gunga själv och på en kundvagn)! 🙂
  Nu har jag aldrig sovit utan mitt barn sedan han föddes, men kan tänka mig att man säkert vaknar hela tiden ändå:)
  Häromdagen kom jag på mig själv att hålla en hand på magen sådär som man gjorde när man var gravid. Nu är jag inte gravid utan bara lite småtjock;) haha.

  1. hejhejvardag

   Jaa den där ömma handen på eftergraviditetsmagen! Den har jag också gjort! Man borde få göra den ändå, som en fin gest mot magen liksom 🙂

 9. Caroline, i väntan på nummer tre!

  Jag kommer på mig själv med att nynna på barnlåtar när jag är själv ute. Dom gånger jag är själv hemma slår jag på barnprogram utan att reagera över det. Jag skär min egen mat i minimala bitar. Jag vaknar samma tid som barnen annars gör och väntar på att dom ska vakna när dom inte är hemma. Ja, listan kan göras lång! 😉

 10. Ida Torsell

  Jag sätter alltid på Barnkanalen så fort jag slår på tvn, även när jag är ensam hemma. Kan gå flera barnprogram innan jag inser att jag inte måste se på Barnkanalen ☺️

 11. Natalie

  Jag blir helt sanslöst exalterad när jag ser valfritt utryckningsfordon, bara för att inse att tvååringen inte är där och delar min upphetsning