Julbak och pappas snippa – hejhejvardag
hejhejvardag

hejhejvardag

Annons

Julbak och pappas snippa

Vad vore väl julbaket utan gräl? Mattias och jag hamnade i en häftig diskussion huruvida vi skulle grädda lussebullarna före frysning eller ej. En oerhört viktig diskussion som kan jämföras med de som troligtvis förs innan en nobelpristagare når det resultat som leder till det prestigefyllda priset.

Min irritation låg såklart på en helt normal nivå efter en sådan fajt och jag gick in och la mig på sängen för att sura i fred.

När jag ligger där inne och stirrar i taket så hör jag barnen och deras far som stökar och till och med skojar i köket, men jag tänker minsann inte göra dem sällskap – jag är s u r!

Då hörs Märtas röst:

– Pappa! Du haj en tejp på din snippa!

– Va? svarar Mattias. Det har alltså då fastnat någon tejpbit på Mattias bakdel, upptäcker han. Nej, på rumpan hade jag den, det är olika saker.

– Nä pappa, se! Den va din snippa!

Då gåååår det ju inte sura mer!

Till slut blev det lussebullar på MITT sätt! Ja, och några på Mattias sätt. Som ett experiment (och tävling?) för att se vad som blir godast och lära till nästa bak. Jag väntar med spänning på nobelprisnomineringen…

pepparkakor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
hejhejvardag

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Älskar att du delar med dig om sådanthär. Ibland blir det bara fel och man bråkar om de mest banala saker. Jag önskar jag kunde skratta åt mig själv när sådant händer. Men i våran familj låsas vi oftast att det aldrig hänt.

 2. lisa

  alltså … ni bråkar om de mest konstiga saker…. snacka om att lägga energi på fel grejer ( ja jo jag är ju expert och blir aldrig sur i onödan :)) men söta louise… Va gla att ni bakar istället 🙂

 3. Oslofru

  Mysigt med julbak! Jag tänkte bara tipsa om en tävling på min blogg där man har chans att vinna en bilbarnstol till ett värde av 3000kr! Titta gärna in och var med och tävla! 😉

 4. J

  oj oj här sitter ja trött o sliten o laddar för en ny dag. Kan inte annat än o dra på munnen åt er situation. Känner igen mig i de där att dra sig undan o faktiskt vara S u r! o så kommer något som man inte kan hålla tillbaka skrattet åt o så känns de bättre:-) Tur ungarna kan glädja en så:-)

 5. Stephanie

  Vill inte trampa på någons tår nu, men att frysa innan gräddning är suveränt!! (Har inte gjort med lussebullar, men gör alltid med kanelbullar) Då blir der liksom nybakt varje gång !! 😀 och luktar ljuvligt !!

  1. hejhejvardag
   hejhejvardag

   Haha toppen! Ska bara inte visa Mattias det här. 😉
   Men du, jäser du klart dem helt? Båda omgångarna alltså? Blir inte överjäst?
   Tack för tips! <3

Annons