Det där med amning igen. Och restaurangbesök. – hejhejvardag
hejhejvardag

hejhejvardag

Det där med amning igen. Och restaurangbesök.

Kom att tänka på det här med amning igen. På exempelvis restaurang. Kom att tänka på kommentarerna under de tidningsartiklar jag läst på nätet. Hur det plötsligt dyker upp, inte bara en gång utan flera, kommentarer om varför hon går på restaurang med en liten bebis. Kvinnor som män, gammal som ung, många verkar tycka att en mamma inte hör hemma på restauranger. Trevligt.

amningigen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
hejhejvardag

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Filuren

  Läste en gång en kommentar om att amning offentligt kunde jämföras med offentlig onani. Det är förmodligen något av det mest ologiska jag läst, och då menar jag inte bara i det här ämnet.

  1. hejhejvardag
   hejhejvardag

   Äh fy fasen vilken idiotisk kommentar! Herrejisses.
   Och hur många gånger har jag inte läst: “det är naturligt att kissa och bajsa också, men inte gör jag det på restaurang”.
   En del människor alltså…suck.

 2. Hanna

  Klockrent! Ibland kan man tro att man lever på 1800-talet.
  Jag undrar förresten om man kan köpa dina illustrationer?
  Tack för en bra blogg!
  /Hanna (tvåbarnsmamma som ammar när min bebis är hungrig, inte när det passar omgivningen)

  1. hejhejvardag
   hejhejvardag

   Hej Hanna! Tack! 🙂 Ja ibland när jag gör dessa illustrationer så tänker jag att de känns så omoderna, som att jag är fel ute. Sedan inser jag att det inte är illustrationerna utan en del personer där ute i samhället som inte hänger med…
   Man kan köpa prints av mina bilder. De kostar 100 kr styck och jag printar dem på ett digitaltryckeri, signerar och skickar till den som beställer! Dock gör jag inte prints av bilder jag gjort på uppdrag, såsom RFSU-bilderna.
   Tycker för övrigt det låter som en sund inställning att amma en bebis när den är hungrig och inte när omgivningen tycker det ska ske 🙂
   Ha det fint! /Louise

 3. Åss

  Jag fattar inte heller. Jag har varit mamma ett halvår och ammat på alla möjliga ställen. Jag aldrig fått en negativ kommentar däremot många positiva. På några finare restauranger har jag frågat och fått ett Självklart till svar. Hur stort är problemet egentligen???

  1. hejhejvardag
   hejhejvardag

   Jag tycker att jag ofta hör om folk som fått kommentarer av olika slag, tyvärr! Man kan alltid hoppas att det är ett gäng olyckliga omständigheter…
   Skönt att du fått positiva kommentarer! Heja heja, mer såna! 🙂

 4. mammalinda

  Ja, vissa påklädda visar mer bröst än mammor som ammar. Galet att fokus ska ligga på amningen om det är visa brösten som är problemet… Det är konstigt att folk ska bli så upprörda över amning. Vad är det som är så hemskt??

  1. hejhejvardag
   hejhejvardag

   Ja jag fattar inte. Men kvinnor ska väl inte ta sig friheter, utan ska veta sin plats. Speciellt om man är mamma, då hör man inte hemma nån annanstans än hemmet, verkar det som. Känns så fräscht! Grrr…