hejhejvardag

Egoinlägg: 20 punkter om mig.

Jag har några gånger fått frågan på Instagram att göra en sådan där lista med 20 saker om mig själv. Men på mitt insta-konto har jag velat hålla mig till enbart (nästan enbart) illustrationer, och sedan september också ”veckans blogginlägg”. Det betyder att jag inte har tävlat, tipsat eller gjort listor, fast jag ibland varit väldans sugen.

Förra veckan tipsade jag om tio insta-favoriter här på bloggen och ikväll kom jag på att jag skulle göra en 20-lista om mig här!

Dels för att de som läser bloggen ska få lite mer info om mig och dels för att jag tycker det är en rolig och utmanande grej!

 

NU KÖR VI!

 

 1. Jag är halvfransyska (mamsen är från Frankrike) men jag kommer aldrig att tycka att jag är tillräckligt bra på franska.
 2. Jag skulle vilja träffa mina vänner oftare. Jag är alltid en bättre människa efter kompishäng.
 3. Jag är 30 cm kortare än Mattias. En linjal alltså.
 4. Mattias och jag träffades juni 2010, jag blev gravid juli 2011, vi fick Märta april 2012 och Maja i maj 2013.
 5. Jag hade så positiva minnen från första förlossningen att jag glömt det jobbiga och blev lite chockad andra gången.
 6. Jag vill ha fler barn. Men jag vet inte om jag skulle orka. Dessutom vill 50% av de vuxna i mitt hushåll inte ha fler och det krävs att 75% säger ja innan förslaget kan klubbas igenom.
 7. Jag önskar att barnens mor- och farföräldrar bodde i Stockholm. Livet skulle bli enklare och trevligare med dem nära.
 8. Jag har blivit så mycket surare sedan jag slutade sova bra. Det känns lite trist.
 9. När Maja var ett år och två veckor var första gången jag lade båda barnen själv. Jag tror faktiskt inte att Mattias har gjort det ännu (jag kan minnas fel här).
 10. Min kille är svinsnygg. Och han kommer inte gilla denna punkt.
 11. Jag avskyr att städa.
 12. Jag har en mycket högre toleransnivå vad gäller stök än de flesta. Exempel: i tonåren visste inte folk hur mitt golv såg ut. Det är bättre nu. Men oftast reagerar jag seeeent när det är stökigt. Vilket betyder att Mattias städar/plockar i 95% av fallen.
 13. Städning är den största anledningen till gräl hemma.
 14. Vi har numera städerska varannan vecka. Det hjälper.
 15. Jag tycker att städning fått för många punkter på denna lista.
 16. Jag har dåligt samvete för att jag skäller så mycket på Märta nu.
 17. Jag har dåligt samvete att jag inte är lika mycket med i Majas utveckling som vi var i Märtas.
 18. Jag tecknar nästan varje kväll. Jag är inte alltid så trevligt sällskap med andra ord.
 19. Jag har gått i terapi, i tre omgångar (!). Det var sjukt bra. Framför allt sista.
 20. Jag tycker att det känns lite läskigt att berätta saker om mig själv såhär. Men mer kul än läskigt. Jag hoppas det leder till lite kommunikation med mina läsare, det hade varit roligt!

IMG_0227

Här är en bild på mig från en New York-resa 2011. När vi den kvällen kollade igenom bilderna och hittade denna så skrattade vi så att vi höll på att dö. Och varje gång vi stötte på den efteråt så skrattade vi magknipsmycket. Jag kan fortfarande inte se den utan att skratta. Jag kan förstå om den inte är så kul för andra. Men den kändes som en bra bild att ha till ett sånt här inlägg. Av någon anledning.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Har egentligen inget vettigt att säga annat än att jag uppskattar din blogg väldigt mycket. Skrattar ofta högt åt teckningarna, tack för att du delar med dig!

 2. Annika

  Lyllo dig. Här lägger jag barnen själv varannan vecka då maken jobbar eftermiddag. Det har jag gjort sen lillasyster var 6 veckor kanske. Är 19 månader mellan mina tjejer och nu är lilla 4 år. Tack för underbar blogg!

  1. hejhejvardag

   Ja det var både lyxigt och lite låsande. Fast mest lyxigt såklart! Oj vad du har varit själv med läggning med dina! Har det funkat bra? Har det gått mycket upp och ner? Just nu går läggningarna ganska smidigt här hemma. Nätterna inte så smidiga (trööööött). Tack att du kommenterar! Alltid så kul med livstecken från läsare! 🙂

   1. Annika

    Jo från början taktik ammade jag så lilla skulle sova medans jag nattade stora. Jag blev väl ca 10 år äldre första året. Nu för tiden läser jag saga för båda samtidigt. Ett tag somnade dom själva men sen gick det över… ofta somnar jag vid nattning och då blir man ju inte så pigg sen…. kolla gärna in min blogg http://www.elfstrand.blogg.se

    1. Annika

     Sova på natten har aldrig varit några problem För barnen förutom vid tänder Däremot lägger jag mig alltid för sent trööööötttttttt

    2. hejhejvardag

     Ja jag brukar alltid få en ”power”-nap vid kl 20… Hehe. Ibland svårt att vakna till igen efter det. Ja det där med övergående perioder, typ att de somnar själva, är frustrerande när det gäller de positiva, men underbart när det gäller de jobbiga perioderna… 🙂 ALLT är ju perioder! Hehe…
     Ska spana in din blogg!
     ps jag känner igen det där med att åldras… 😮

 3. mammalinda

  Härlig lista!!! Det var väldigt trevligt att få reda på så mycket om dig. Blir lite avis när jag hör att du illustrerar varje kväll. Jag skulle verkligen vilja göra det också. Fast för mig är det ju bara hobby… 🙂

  1. hejhejvardag

   Å tack för det! Tycker som sagt att det är lite läskigt 🙂
   Tecknar du också? Lägger du på bloggen? Måste spana in!! Ser att vi är bloggkollegor ju!
   (Hobby för mig med, därav kvälls”jobb” ;)) kram