hejhejvardag

Feminism. Tack Emma.

Det är konstigt hur man ibland läser eller ser saker som bara vägrar lämna tankarna.
Det hände mig i februari, alltså ett halvår sedan, när jag läste ett inlägg på Blondinbellas blogg där hon skriver

Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för. ”Hörni vad sägs om fler kvinnor i styrelser? ”Inte för att jag känner så många som vill sitta i en styrelse men ändå”. ”Hörni, det där med att få vara toppless inne på badhus, är inte det en kul grej att strida om? Vad säger ni har ni tid nästa vecka? (klunk)” ”Absolut, inte för att jag vill vara topless men det är nog bra ändå”.

 

Jag blev så arg, ledsen och upprörd. Man har ett ansvar när man har så många läsare som hon har! Man har ansvar annars också såklart, men ännu mer när man har en stor publik och så många av dem är unga kvinnor.

Jag läser inte Blondinbellas blogg. Kanske har hon insett sitt misstag, kanske har hon tagit tillbaka alla de där hemska orden och insett att hon har en  del att tacka feminismen för. Jag hoppas det.

 

Idag fick jag en till sak att tänka på, som jag hoppas vägrar lämna mina tankar någonsin. Min kollega skickade en länk till mig med Emma Watsons tal om jämlikhet och kampanjen ”he for she”. Värme sprids inom mig och jag vill göra något för att förändra välden.

Se talet här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.