hejhejvardag

The sequel: Ös på! Del II.

Jag blev lite bananas och bestämde mig för att lägga upp en till bild. En helt vanlig onsdag. Det kallar jag craaaazy.

ospa2

Det finns många fördelar med att ha bebisen utanför kroppen istället för inuti. Kanske trodde du att en av dem skulle vara att du slapp alla dessa tjatiga kommentarer som du fick höra som gravid? Tyvärr. Det är en neverending story. Men lite variation blir det i alla fall! Nu handlar det inte så mycket om storleken på din kropp och du slipper troligtvis en massa mer eller mindre främmande händer på din mage. Nu börjar del två! Vi kallar den: ”Tipsen och Kommentarerna”.

Alla verkar nämligen tro att alla barn är precis likadana. Därför får man många kommentarer om hur man ska göra med just BARN. Att du själv skulle känna ditt barn bäst är inte särskilt troligt. Det finns ju äldre och/eller mer erfarna personer som antagligen vet liiiiite bättre och liiiite mer, om ditt barn.

Här kommer en helt galen nyhet till alla er som vet bäst om andras barn:
a l l a  b a r n  ä r  o l i k a.

Och en liten sak som jag tänker på mer och mer kring detta är att det inte bara är så att alla barn är olika. Alla mammor är faktiskt olika också. Vissa mammor gillar att hitta på saker, andra inte. En del vill införa rutiner, andra vill go-with-the-flow. En del vill göra egna prylar, en del vill bara göra barnprylar. Ja ni hajar.
När man är mammaledig är man faktiskt två som är hemma. Ja mitt barn kanske skulle ha det bäst på en Öppen förskola heeeela dagen idag, igår, imorgon, nästa vecka, men jag skulle troligtvis behöva självdö då. Så nä. Vi kompromissar. Idag Öppen förskola. Imorgon hemma med kaffe och morgon-tv.

Ps: Detta gäller givetvis pappor också. De är också olika. Bara så ni vet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Hahaha! Fantastiskt kul. Under min första graviditet talade min svärmor om för mig precis hur det kommer att bli hela tiden eftersom barnet vi väntade absolut skulle vara en exakt kopia av hennes son (alltså barnets pappa). Jösses. Favoriten var hur STORT HUVUD bebisen garanterat kommer att ha och HUR JOBBIGT det skulle bli för mig att föda fram det…

  1. hejhejvardag

   Haha jisses… Det är ju lite underligt att många tänker sådär. Ibland är det såklart omtanke men liiiiite för ofta är det bara jobbiga kommentarer!

 2. Lisen

  Alltså, huvudet på spiken från dig igen! Du är så bra.
  En annan sak som folk lyckas kasta kommentarer, tips, förslag och rena förmaningar efter en är hur man som föräldrapar väljer att dela upp föräldraledigheten. Vad är det med folk att tro att bara för att man har ett litet barn, går runt och ständigt vill ha tips och synpunkter? Låt oss vara!

  1. Anonym

   Tack för fina kommentarer! ❤️
   Ja du, man verkar tro att det går att säga vad som helst till gravida och nyblivna mammor. Konstigt eftersom det nog egentligen är tvärtom…

 3. Lena

  Hahaha!! Ska man skratta eller gråta när man får hem 21 av 21 möjliga kommentarer?! Jag måste jobba på mitt dövöra. ☺️