hejhejvardag

Relationstips, jovisst!

hemskasidorDet suckas och himlas med ögon. Man fräser och får små utbrott. Man går runt och plockar, eller fixar, eller styr, och martyrar sig som bara den. Det är för jäkligt att man är den enda som tar lite ansvar för saker och ting.
Åh vad jag tycker det är trist när man hamnar i sådant här. Det är ju inte ett dugg konstigt, man lever ihop, under ganska stressiga förhållanden, och man är olika människor med olika behov och olika syn på saker och ting. Det vore väl konstigt om det var friktionsfritt!
Men det där gnabbet. Det kan göra mig galen! Jag kan lite gå och samla på mig saker som Mattias gör ”fel” för att ha något att slå tillbaka med när han kommer med nåt klagomål angående saker jag gör eller inte gör. Hur fånigt är inte det?
Då hamnar jag i känslan av att vi spelar i olika lag, och det gillar jag inte. Vi är ju ett team, ett lag, vi två, vi fyra. Vi ska ju spela med varandra, inte mot! När jag insett att jag faktiskt inte vill stå och försöka få in bollen i eget mål, så börjar jag klura på sätt att inte hamna i det där vardagsgnabbet igen.

Mina bästa idéer, helt enligt mig själv, är att tänka att för varje grej jag irriterar mig på så finns det säkert någonting som Mattias kan irritera sig på hos mig tillbaka. Så det är bara att släppa vad det nu är, och acceptera.
Jag brukar också tänka, när jag tycker att jag minsann gör aaaallt, att det inte är så ofta Mattias ligger på soffan och slappar han heller, så någonting för laget gör ju han  säkert då också. Så då spelar vi ju i samma lag men dribblar bara på lite olika ställen just då (detta blev enklare att tänka när vi fick två barn och mer balans, och ”egentid” blev ett väldigt sällsynt ord).
Min senaste idé är min allra bästa tycker jag, klapp klapp på min axel. Det är att för varje gnäll man vill framföra ska man också säga tio bra saker. ”Tio??” protesterade Mattias. Men ja, tio. Det behöver inte vara jättegrejor, det är ju sällan det man gnäller på heller. Men ett ”vad bra att du fixade menyn för veckan”, är ju inte så svårt att klämma ur sig! Och när man går och funderar ut alla dessa tio bra saker om sin partner så kommer man på att hen kanske inte är så dum ändå, och den där saken man ville gnälla på kanske faktiskt kan vara osagd…

Och så levde vi lyckliga i alla våra dagar! Eller i alla fall fram till nästa gnällperiod.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. hejhejvardag

   Hej! Åh vad roligt att du gillar den! Jag säljer prints av mina bilder, signerade inte numrerade, för 100kr st. Pappret är en tjockare variant. Om du vill beställa denna kan du maila mig på [email protected] så tar vi resten därifrån 🙂
   Hälsningar Louise

  2. hejhejvardag

   Hej Petra! Vill bara säga att jag har fåtr ditt mail men är på semester till söndag och det funkar inte att maila ut från mig just nu (vet inte varför). Svarar dig söndag eller måndag! Hälsningar
   Louise

 1. Ulrika

  Åh bok!! Härligt, ja! Säger som ngn annan, jag visste det och tänkte säga det, men tidsbristen, tidsbristen…
  (Fantastiska bilder! Hur gör du?)

  1. hejhejvardag

   TACK till dig också! Jäklar vad peppad man blir av er! Wihooo!
   Hur gör jag: Jag tecknar för hand, skissar till jag är nöjd, tecknar rent, fyller i med fineline-penna och scannar in, färgsätter i Photoshop. Pratbubblorna gör jag med fineline, scannar in och lägger in när bilden är klar. 🙂 Sjukt kul!!

   1. Louise

    TJOHOOO! Jag visste det. Det har jag vetat hela tiden! Ända sedan jag började följa dig har jag varit stensäker på att Hejhejvardag blir bok. Du är liksom för bra för att inte gå i tryck. 🙂 (Och detta har jag tänkt maila och säga i ett mail hur länge som helst, men tidsbristen, tidsbristen…) Nåväl, en kommentar är bättre än inget mail. Massa pepp från mig!

    1. hejhejvardag

     TACK! Så gulligt av dig! Jag har planen att fixa det mesta själv, med hjälp av duktig formgivare och bra människor omkring mig, så vi får se var det landar, och när. På tal om tidsbrist liksom 😉 Men jag ska jobba på och blir ännu mer peppad av såna fina kommentarer som din! Tack!

 2. Linda

  Du har ju helt rätt! Måste verkligen bli bättre på det.

  Hittade din blogg för några veckor sen och älskar den så teckna på!