Hannas Bageri

Citronmazariner

DSC_7462DSC_7487

Vad sägs om en kaka med mördeg, mandelmassafyllning, lemoncurd och och en sötsyrlig citronglasyr? Dessa är så underbart  goda! De tar lite tid att baka men är så värda i slutändan. Vill man göra det enkelt för sig använder man färdig lemoncurd men jag tycker inte de är i närheten av så gott som hemmagjord så har ni tid och ork till att göra det också rekommenderar jag er verkligen att göra det! 🙂

Till ca 25 st:

Mördeg:

200 g rumsvarmt smör

5,75 dl vetemjöl

0,5 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 g mandelmassa

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

1 burk lemoncurd (recept på lemoncurd hittar ni här)

Glasyr:

3 dl florsocker

2 msk citronsaft

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen, lägg en klick lemoncurd i varje form och fyll sedan på med fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret och citronsaft till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen citronsaften eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

DSC_7478

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.