Hannas Bageri

Ferrero Rocher Cheesecake

DSC_7865 DSC_7884 DSC_7886 DSC_7988Hallå på er denna fredag!

Som alltid på fredagar vill jag dela med mig av ett extra bra tips på en dessert/kaka ni kan göra i helgen och idag vill jag tipsa er av den här Ferrero Rocher cheesecaken som är något utöver det vanliga. Jag verkligen älskar den här och den känns på något sätt lite lyxig att bjuda på. Gillar du cheesecake och nutella, då är det här någonting för dig. Det bästa av allt är att det går bussnabbt att fixa ihop då det är en fryst cheesecake och perfekt att förbereda dagen innan eller ett par dagar innan. Tänk bara på att den måste vara i frysen minst 6 timmar så du är ute i hyfsat god tid innan den skall serveras. Receptet hittade jag här och har endast gjort några fåtal ändringar.

Botten:

20 st digistivekex

140 g osaltat smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpulver

500 g philadelphiaost

1,5 dl florsocker

7 st Ferrero Rocher 

Topping:

400 g nutella

Ca 40 g hackade hasselnötter

9 st Ferrero Rocher

Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 23 cm i diameter och platta till ytan.

Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Skär upp dina Ferrero Rocher i ca 4 bitar styck och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.

Topping: När cheesecaken är fryst ordentligt. Värm nutellan på låg värme i en kastrull, var försiktig så du inte låter det gå för lång tid så numellan bränns fast, den ska endast bli lite lösare i sin konsistens. Blanda ner hälften av hasselnötterna (går att utesluta). Låt svalna något innan du häller över den på cheesecaken och brer ut. Dekorera med hackade hasselnötter och hela Ferrero Rocher.

Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.

Klart! Lycka till!! :))

DSC_7998

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.