Hannas Bageri

Hallontrifle

DSC_6927

En trifle är en perfekt dessert att göra när tiden är lite knapp. Istället för att göra en hel tårta kan man göra på detta vis och servera i glas eller en skål istället vilket både ser fint ut och gör att det blir något utöver det vanliga. Här är en variant med hallon där jag smulat en sockerkaka i botten på glasen. Därefter fyllt på med en vaniljkräm, färska hallon och till sist lite lättvispad grädde. Supergott och vill man variera med att ha i andra bär går det givetvis också jättebra!

Mängden är däremot väldigt svår att säga exakt hur mycket man ska använda, allt är beroende på hur stora glasen är och hur pass mycket man själv vill ha av varje lager. Så mitt tips är att ni går efter egen känsla och tycke och smak så jag skriver därför ca-mått framför varje ingrediens ?

Detta behöver du till 4 glas;

ca en halv sockerkaka (recept finner du HÄR)

ca 3 dl vaniljkräm (recept finner du HÄR)

ca 4 dl Färska hallon

ca 2 dl vispgrädde

Garnering, exempelvis mynta

Lycka till!

Kram

DSC_6930
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.