Hannas Bageri

Topp 2 restaurang och blueberry daiquiri

IMG_1135 IMG_1138 IMG_1140Hej på er och Glad Valborg!

Hur blir firandet för er ikväll? Lugn kväll eller en stor fest? Berätta gärna! 🙂 Här firar man inte Valborg som vi gör hemma i Sverige så idag blir det en relativt lugn dag idag med inget större firande. Vi tänkte däremot laga någon lite extra god mat ikväll så vi hänger lite med i våra svenska traditioner 😉 Igår var vi och våra vänner ute och åt på en relativt nyöppnad restaurang som var helt fantastisk! De öppnade i december och idag är de rankade som stadens näst bästa restaurang. Hur häftigt är inte det? Forage & Chatter hette den som jag starkt rekommenderar er om ni är här. Det sägs ju att man äter även med ögat och uppläggen som de hade på denna restaurang var bara så vackra att titta på. Ren och skär konst och så smakade det dessutom hur bra som helst. Dit vill jag gärna gå igen!

Vid speciella högtider som idag är det lite roligt att servera drinkar tycker jag. Här kommer ett recept på en underbar blueberry daiquiri:

Till 2 glas:

2,5 dl frusna blåbär

1 dl ljus rom

1/2 färskpressad limejuice

3 dl krossad is

1-3 msk socker (beroende på hur söta/sura blåbären är)

Mixa allt i en blender och kör tills drinken får en konsistens liknande sorbet. Häll upp i två glas och toppa gärna med färska blåbär och mynta ?

DSC_6908 DSC_6915

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.