Hannas Bageri

Lemoncurd

IMG_0130 IMG_0135Nu är det inte många veckor kvar till påsk, knappt 3 veckor och denna högtiden tycker jag alltid att det är extra kul att baka till. Något som är väldigt användbart till både kakor och tårtor runt påsk är lemoncurd och det finns inget som slår en riktigt god hemmagjord lemoncurd. Smaken blir så mycket godare än den man köper i affären och dessutom innehåller den inte massor av tillsatser. Snabbt och enkelt är det också att göra vilket man kanske inte riktigt tror. Tips är också att koka en burk lemoncurd och ge bort i påskpresent. Kommer garanterat uppskattas! 😉

Här kommer receptet:

3 citroner

2 dl socker

2 ägg

1 äggula

75 g smör

1 msk maizena

Finriv citronskalet från alla 3 citroner och koka upp det tillsammans med saften från 2 av citronerna, smör och socker. Sila därefter av vätskan. Blanda ut maizena med saften från den 3e och sista citronen. Tillsätt detta i citronvätskan. Blanda samman äggen och äggulan och tillsätt dessa i citronvätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll upp i en burk och låt svalna!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.