Hannas Bageri

Chokladtryfflar med apelsin & kanel

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 6 Bild 7

Hallå på er,

Kikar in här lite snabbt då det är full rulle här. Vi ska alldeles strax ut och äta på Chaopraya (såklart, vi tar dit alla som kommer hit för första gången dit hehe). Ska bli jättegott och det ska bli kul att få dit dem 🙂 Innan idag har det varit full rulle här med först ett gympass med min bror och sen storhandling av mat till julafton. Nu har vi nog det mesta så imorgon blir det mycket matlagning och jag ska fixa med julgodis. Kanske att jag gör en omgång av dessa chokladtryfflar med smak av apelsin och kanel. De är så juliga som chokladtryfflar bara kan bli. Supergoda och kombinationen är oslagbar :))

Detta behöver ni:

300 g mörk choklad av fin kvalitet

1,5 dl vispgrädde

rivet skal från en halv apelsin

0,5 tsk kanel

Kakao att rulla tryfflarna i

Värm grädden i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När grädden börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills du får en jämn smet och tillsätt sedan apelsinskal och kanel och rör om tills tryffeln får en jämn och fin bladning. Häll upp i en bunke och låt stelna i kylen innan du gör bollar och rullar dem i kakao.

Kram på er & trevlig kväll

Bild 2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.