Hannas Bageri

Polkabräck

DSC_5091 DSC_5105 DSC_5113

Hej hej!

Idag är jag nästan alldeles pirrig. Om bara några få timmar är min familj här och jag längtar så mycket! Vi har inte setts på drygt 2 månader nu och de har funkat tack vare Skype men annars har det gått lite väl lång tid. Tror knappt vi varit ifrån varandra så här lång tid tidigare. Men nu så ska vi få nästan en vecka tillsammans och få fira julen ihop. Dock ser det ut som vi kommer vi få riktigt dåligt väder just de dagarna de är här. Regn och blåst och de är ju typiskt när vi annars haft förvånansvärt fint här på sistone. Men vad kan man förvänta sig av Skottland i december egentligen? 😉

Nu är det verkligen inte många dagar kvar till julafton också och såhär på sluttampen innan julafton vill jag ge er receptet på dessa polkabräck igen som jag tror att jag tipsat om varje jul nu sedan jag startade bloggen men de är ju så goda! Det bästa med julgodis är nästan att de mesta är så enkelt och kräver så lite ingredienser för att få ihop och dessa är inget undantag. Endast 5 ingredienser! 🙂

Detta behöver du:
150 g mörk choklad av bra kvalitet
200 g vit choklad
2 msk kokos
1 tsk saft från lime
2 dl polkagrisar
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och häll upp chokladen på bakplåtspapper. Smält därefter den vita chokladen över vattenbad och tillsätt kokos och limesaft och rör om. Häll den vita chokladblandningen över den mörka chokladen och gör fina mönster med en gaffel. Krossa polkagrisarna med en mortel och strö över chokladen. Ställ in i kylen i en halvtimme innan du tar ut och bryter till bitar!

DSC_5133

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.