Hannas Bageri

Saffransbiskvier

DSC_5577DSC_5599DSC_5645 DSC_5678 DSC_5652

Hej & Glad Lucia!

Har ni varit och sett något fint Luciatåg på morgonen? 🙂 Jag har inte sett ett endaste litet luciatåg här hittills men det är ju inte riktigt samma tradition med Lucia här som hemma i Sverige. Däremot så bor vi nästan granne med ett svenskt cafe som tydligen anordnar lite firande runt Lucia och midsommar så vi får se om vi kanske går dit ikväll och kikar på vad det är för något.

Någonstans så är det nu julen verkligen börjar för mig. Det känns på något sätt som att när det är Lucia så börjar julen på riktigt och är det något jag förknippar med Lucia förutom alla ljus, Luciatåget och julmusiken så är det saffran. Ingen riktig Lucia utan någon Lussebulle eller liknande 😉 Men om man vill bjuda på något lite annorlunda än endast klassiska lussebullar skulle kanske dessa saffransbiskvier kunna vara något. Dessa ser ni att jag täckt med både mörk och vit choklad men om jag ska föredra något före det andra så får det nog bli med vit choklad. Känns som det passar lite bättre ihop med den goda saffranssmaken.

Till ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Smörkräm

100 g smör

1,5 dl florsocker

2 äggulor

1 paket saffran (0,5 g)

Garnering

200 g vit choklad/mörk choklad

1 tsk matolja

Guld sockerpärlor

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Smörkräm: Skiva ner smöret i en bunke och tillsätt florsockret. Rör om ordentligt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om till en jämn smörkräm. Blanda till sist ner saffran.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen och över ett vattenbad. Mörk choklad eller vit choklad för sig. Tillsätt matoljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen. Garnera gärna med guldiga sockerpärlor. Förvara dem i kylen.

Lycka till! ?

DSC_5663

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.