Hannas Bageri

Snöbollar

DSC_3648 DSC_3650 DSC_3655

Hej! ♥

Glad 2a advent på er! Vi har varit riktigt segstartade denna söndag. Legat i sängen hela morgonen och tittat på vinterstudion och druckit varm choklad. Det är visserligen bland det mysigaste som finns på vintern att kunna göra. Bara lite snö som fattas utanför också så hade det varit perfekt men det ska nog mycket till om vi ska få det här. Nu snart ska Viktor iväg på någon grej med laget och sen får vi se om vi sticker in till stan och går på julmarknaden. Beror lite på vad klockan hinner bli innan han är klar. Annars får vi ta det i veckan istället.

Nu tänkte jag ni skulle få receptet på ett julgodis som är busenkelt att göra och otroligt gott. Vit choklad är något som jag kan tycka är riktigt gott i ett par bitar men som blir lite för sött i för stora mängder. Basen i dessa snöbollarna är just vit choklad men det som är så bra med dessa är att de inte blir sådär ruskigt söta då man har i lite citronsaft som balanserar upp det hela. Tillsammans med kokosen också blir de farligt goda och sen gillar jag dessa lite extra mycket just för att de heter snöbollar 😉

Tänk bara på när du ska göra dessa att vara väldigt försiktig när du smälter den vita chokladen då den är väldigt känslig för hög värme. Smält på låg värme istället så riskerar den inte att brännas vid och bli grynig.

Till ca 15 st:

200 g vit choklad

1,5 msk citronsaft

1,5 dl kokos

0,5-1 dl kokos till att rulla bollarna i

Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme. Tillsätt kokosflingorna. Häll ner citronsaften lite i taget. Ställ åt sidan och börja forma till bollar när smeten börjat stelna lite. Rulla bollarna i kokos och låt stelna i kylen.

Kram! 

DSC_3647

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.