Hannas Bageri

Saffrans mazarintårta

DSC_3408 DSC_3412 DSC_3414 DSC_3422 DSC_3430 DSC_3431 Hej fredag!

Den här fredagen är så otroligt efterlängtad. Så efterlängtad som en fredag bara kan vara tror jag och nu känner jag mig som en människa igen! Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där. Skönt. Har massor att visa er från middagen igår som var något utöver det vanliga. Alexa hade gjort ett helt otroligt jobb med all god mat och det var så kul att få uppleva riktigt Thanksgiving firande för första gången.

Hörrni tänk att det är första advent på söndag. Inte klokt! Mitt fredagstips idag blir en fantastiskt saffrans mazarintårta som jag tycker är klockren till första advents fikat. Jag har ju som ni vet på sista tiden blivit förälskad i mazariner och en julvariant på klassiska mazariner är ju därför ett måste för mig och här är den! Fantastiskt god men också vacker med den gula färgen. Dessutom kan det ju vara lite roligt att bjuda på en tårta vid ett speciellt tillfälle som på söndag istället för klassiska mazariner 🙂

Tänk att det är

Till 2 små tårtor:

120 g smör

1 dl florsocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

Fyllning:

400 g mandelmassa

0,5 g saffran

1 msk vaniljsocker

150 g smör

2 msk vetemjöl

2 ägg

3 äggulor

Dekoration:

Florsocker

Mandlar 

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten: Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fin mördeg. Överarbeta den inte! Plasta in och låt vila i kylen i 20 min.

Fyllning: Smält 50 g smör. Blanda ner saffran, rör om och låt stå ett tag. Finriv mandelmassan och rör ihop med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa. Tillsätt smör och saffransblandningen. Blanda därefter ner äggen och en äggula i taget. Blanda till sist ner mjölet och vaniljsockret och rör om till en gul, slät massa.

Ta två formar (18 cm) och tryck ut mördegen i botten och upp ett par centimeter i dessa. Jämna till kanterna om så vill genom att skära av en bit med en kniv. Häll sedan i fyllningen och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker samt lägg över mandlar.

Ät och njut! ?

DSC_3437

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.