Hannas Bageri

Rosa dammsugare

DSC_3115 DSC_3161Godmorgon allesammans ♥

Eftersom det är rosa bandet månaden tänkte jag att jag fortsätter på det rosa temat! Jag tycker dammsugare är så himla gott och faktiskt något som är bland det roligaste jag någonsin bakat. Inte så svårt men lite pilligt och det är precis så jag tycker det ska vara när man bakar. Och visst blir de extra fina med den rosa marsipanen? Ett perfekt bakverk att bjuda på i denna månad!

Tänk bara på att ni behöver sockerkakssmulor till smeten så ni gör en sockerkaka i förväg. Jag svängde ihop en sockerkaka snabbt och mixade sedan ihop till 3,5 dl smulor. Receptet på min sockerkaka hittar ni HÄR

Till 8 stora/12 små:

3,5 dl sockerkakssmulor

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1-2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)

Rosa marsipan (gärna ett tårtlock till exempelvis prinsesstårta)

100 g mörk choklad (70 %)

1 tsk rapsolja

Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.

Ta fram den rosa marsipanen. Tips! Köp ett färdigt tårtlock med marsipan, den är redan färdigkavlad och behöver inte färgas med karamellfärg. Ta fram smeten och dela upp i antingen 8 eller 12 bitar beroende på hur stora du vill ha dem. Rulla ut dem till längder på 5 cm. Klä in dem i marsipan. Smält chokladen och rapsoljan över ett vattenbad. Doppa ändarna på rullarna i choklad och låt stelna på bakplåtspapper i kylen.

Klart 🙂

Ha en riktigt härlig fredag!! 🙂

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.