Hannas Bageri

Hallonsnittar med maräng

DSC_2969 DSC_2955

Här kommer veckans fredagstips! Idag blir det en av mina absoluta favorit småkakor jag tänkte tipsa om. De är så roliga att baka och ser så eleganta ut med marängen som toppar dem. En lite annorlunda och roligare variant på vanliga klassiska snittar men som är minst lika goda! 🙂

Mördeg:

130 g rumsvarmt smör

0,75 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

1 burk hallonsylt

Maräng:

2 äggvitor

2 dl strösocker

Hackad mandel att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop ingredienserna till mördegen antingen i en matberedare eller för hand. Var noga med att inte överarbeta degen! Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 minuter.

Dela degen på två. Rulla ut den till två längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till litegrann och gör sedan en liten fördjupning där ni fyller med sylt. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills dem börjar få lätt gyllenbrun färg.

Vispa marängen under tiden! Vispa först äggvitorna till ett fast skum. Strö försiktigt ner sockret och vispa på hög hastighet tills du får en fast maräng.

När kakorna är klara, skär försiktigt upp i snittar, spritsa över maräng på varje snitt och sätt tillbaka in i ugnen i ca 5-10 min tills marängen blir hård och fått lite färg. Låt svalna sen är de bara att äta och njuta 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.