Hannas Bageri

Vit choklad kladdkaka med citrongrädde

DSC_2530

Godmorgon på er!

Fredag idag och det betyder att det är dags för veckans fredagstips! Idag vill jag tipsa er om denna gudomligt goda kladdkaka fylld med en massa vit choklad. Till den serverar jag en syrlig citrongrädde som gör att detta blir en perfekt kombo. Sött och syrligt tillsammans är ju så gott! 🙂

Kladdkaka:

200 g vit choklad

150 g smör

2 dl vetemjöl

1,5 dl socker

3 ägg

1 krm salt

Kokos

Florsocker

Citrongrädde:

2 dl vispgrädde

1 msk creme fraiche

1 msk citronskal

1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Bryt ner den vita chokladen i bitar och lägg ner lite i taget i de smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält. Tillsätt därefter 1 ägg i taget under omrörning. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna. Häll ner smeten i en smord och bröad form, 22 cm (använd gärna kokos istället för ströbröd). Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, lite beroende på hur pass kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna och ställ gärna in i kylen i ett par timmar innan servering. Pudra över med lite florsocker vid servering.

Citrongrädde: Vispa grädden relativt hårt. Häll ner creme fraichen, de rivna citronskalet och sockret. Blanda och servera sedan med kladdkakan.

Magiskt gott ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.