Hannas Bageri

Lingonsylt

DSC_4245 DSC_4249 DSC_4261 DSC_4264

Lingonsäsongen är äntligen här och skogen är full av lingon. Helt underbart men tyvärr har jag ingen möjlighet att plocka några lingon i år men mina föräldrar har plockat massor så hela frysen är full där hemma. Lingonsylt är ju så gott till allt möjligt och jag förknippar det mycket med hösten när man börjar laga mer husmanskost och all grillad mat man ätit på sommaren är något som man börjat tröttna lite på. Iallafall jag 😉

Detta receptet ni nu ska få är från min mamma som alltid gör så god lingonsylt så jag bad om att få hennes recept. Tänk dock på att ta mängden socker med en nypa salt. Det är så individuellt hur pass söt man vill att sylten skall vara. Jag föredrar när den inte är så jättesöt så lingonsmaken kommer fram mer. Jämför jag det med min farmor t.ex. så hade hon alltid i nästan dubbelt så mycket socker så det är som sagt väldigt individuellt 😉

Detta behöver du:

2,3 liter lingon

ca 8 dl socker

ca 5 dl vatten

Skölj lingonen i kallt vatten. Häll därefter lingonen och vattnet i en stor kastrull och låt koka upp. Tillsätt sockret, lite i taget under omrörning, och låt sylten koka i ca 15-20 minuter. Allt eftersom kommer skum att bildas på toppen, ta bort så mycket som är möjligt med en sil. Låt sylten kallna och häll sedan upp i burkar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.