Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Jordgubbsmazariner med fläderglasyr

Publicerad,

DSC_6392 DSC_6396 DSC_6407DSC_6412 DSC_6414

Dessa jordgubbsmazariner med fläderglasyr passar helt perfekt att göra till midsommaraftons fikan på fredag. Kan inte bli mer svensk sommar än så här! 🙂 Jag som börjar bli mer och mer förälskad i mazariner ville därför prova att göra en somrig variant och då blev resultatet dessa. Ja tror och hoppas ni kommer tycka om dessa lika mycket som jag 🙂

Till ca 12 st:

Mördeg:

100 g rumsvarmt smör

3 dl vetemjöl

0,25 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

250 g mandelmassa

125 g rumsvarmt smör

0,25 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 dl jordgubbssylt

Glasyr:

2 dl florsocker

1,5 msk koncentrerad flädersaft

Garnering:

Jordgubbar

Mördeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i aluminiumformar och ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen och fördela lite jordgubbssylt i botten på varje form. Fyll sedan på med mandelmassafyllningen upp till ca 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret och florsockret till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på en jordgubbe. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

Klart! 🙂

2 Kommentarer

  1. Ser otroligt goda ut! Listan på recept som jag fått via din blogg och som måste testas bara växer 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *