Hannas Bageri

Hallon & marängsnittar

DSC_2955-1024x683 DSC_2971-1024x656 DSC_2984-1024x665

Hej på er!!

Nu så! Nu börjar jag äntligen se ljuset i tunneln som man brukar säga. De värsta i skolan är gjort och om mindre än en vecka börjar vår semester! Ska bli klar med två arbeten till bara sen är denna termin gjord och ja är redo för lite ledighet. Oj vad den är efterlängtad! :)))

Jag har tyvärr inte hunnit provbaka så många nya recept den senaste veckan som jag hade önskat så istället för att ni ska få ett nytt recept här idag blir det en gammal sommarfavorit istället som jag vet att många av er gillar. Underbara hallon & marängsnittar! En lite ”lyxigare” variant av hallonsnittar och ni kan ju tänka er mördeg, hallonsylt och maräng ihop… Mums säger jag bara! 😉

Mördeg:

130 g rumsvarmt smör

0,75 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

1 burk hallonsylt

Maräng:

2 äggvitor

2 dl strösocker

Hackad mandel att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop ingredienserna till mördegen antingen i en matberedare eller för hand. Var noga med att inte överarbeta degen! Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 minuter.

Dela degen på två. Rulla ut den till två längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till litegrann och gör sedan en liten fördjupning där ni fyller med sylt. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills dem börjar få gyllenbrun färg.

Vispa marängen under tiden! Vispa först äggvitorna till ett fast skum. Strö försiktigt ner sockret och vispa på hög hastighet tills du får en fast maräng.

När kakorna är klara, skär försiktigt upp i snittar, spritsa över maräng på varje snitt och sätt tillbaka in i ugnen i ca 5-10 min tills marängen blir hård och fått lite färg. Låt svalna sen är de bara att äta och njuta ?

Ha en underbar onsdag!

Kram på er

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    De ser jättegoda ut! Håller sig marängen hård om man förvarar dem i burk ett par dagar? Går de att frysa?

    1. hannasbageri

      Hej Annika! 🙂 Ja det gör den. De bästa sättet att förvara dem är i en burk. Jag skulle nog inte frysa in dem då marängen riskerar att tappa sin hårda och krispiga konsistens. Lycka till!