Hannas Bageri

Blåbärsmazariner

DSC_1643-1024x683 DSC_1657-1024x683 DSC_1661-1024x683 DSC_1675-1024x683 DSC_1686-1024x683 DSC_1687-1024x683

Hej på er!

Har ni de lika grått och trist ute som vi har de i Köpenhamn? Här har de bara varit regnigt och dystert hela dagen o jag saknar snön redan så mycket som regnade bort för några dagar sedan. Gör mig lite ledsen också att de blivit så milt uppåt i Sverige också just denna vecka då jag hade sett fram emot åka upp till stugan o åka skidor till helgen. Maximal otur verkligen då vi missade snön i julas också med en dag. Känns så typiskt men de är inte mycket att göra åt.

Men nu när de är så grått och trist ute är de ju faktiskt perfekt att ställa sig o baka lite! När jag la upp receptet igår på min blåbärsdröm blev jag så sugen på att göra mina blåbärsmazariner igen. Dessa underbara kakor som jag bara älskar mer och mer för varje gång jag bakar dem. Så roliga att baka och ännu roligare att experimentera i smaker. Jag har massor med idéer på smaker jag skulle vilja testa framöver i fyllningen men först ska jag göra en omgång av dessa igen! Vilken är din favoritsmak på mazariner? 🙂

Till ca 25 st:

Mördeg:

200 g rumsvarmt smör

5,75 dl vetemjöl

0,5 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 g mandelmassa

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

1 dl blåbär

Glasyr:

3 dl florsocker

2 msk vatten

Garnering:

Blåbär

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och vänd tillsist ner blåbären och rör om. Ta ut formarna ur kylen och fyll till ca 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret och vattnet till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på några blåbär. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

DSC_1669-1024x683

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Hej Hanna! Hittade precis hit till din finfina blogg. De här såg ju bara FÖR goda ut!
    Gör du med färska blåbär även i fyllningen?
    Blir det för vattnigt att använda frysta tror du eller kan man rädda upp konsistensen med potatismjöl?
    Du har säkert en massa mazarinidéer på gång redan, men jag önskar gärna någon typ daim/krokant-variant.

    1. hannasbageri

      Hej Hanna! Va roligt att du hittat hit 🙂 Jag brukar använda färska men har även gjort med frysta. Ja plockar då alltid ut blåbären ur frysen, låter dem tina och torkar sedan av mycket av vätskan med hushållspapper så fyllningen inte blir för vattnig. Ska absolut tänka ut något bra recept med de 🙂 Kramar