Hannas Bageri

Blåbärsdröm

DSC_4097 DSC_4101 DSC_4103 DSC_4109DSC_4122

Hej!

Och förlåt för jag aldrig la upp detta recept som jag skrev att jag skulle göra igår. Ibland tror man att man hinner mer än vad man gör. Jag lägger upp det nu istället och hoppas att du inte är allt för sur på mig! 😉

I somras plockade vi massor med blåbär uppe i stugan och de är fortfarande många liter som inte gått åt och ligger i frysen. De är just de som är så härligt med egenplockade bär att man förhoppningsvis hinner plocka så mycket att man har så de nästan räcker till sommaren efter. I helgen gjorde jag denna blåbärsdessert på våra egna blåbär och de känns ju nästan lite lyxigt att man äta en dessert gjord på egna bär i januari! Detta kan nog för övrigt också vara den enklaste desserten som går att göra och som trots de är fantastiskt god och väldigt vacker att titta på! Allt man behöver är digistivekex, vaniljkesella/vanilj delikatessyoghurt och färska blåbär. Vill man kan man självklart även ha andra bär på toppen men jag personligen tycker de är allra godast med blåbär 🙂

Till 4 personer:

Ett halvt paket digistive

5 dl vaniljkesella/vanilj delikatessyoghurt

4 nävar blåbär

Krossa digistivekexen och lägg längst ner i vardera dessertglas. Lägg ett lager men vaniljkesella/vanilj delikatessyoghurt ovanpå, därefter blåbären och servera 🙂

DSC_4118

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.