Hannas Bageri

Mini-calzones fyllda med nutella & jordgubbar

DSC_3982DSC_3984DSC_3987DSC_3983DSC_3998 DSC_4002 DSC_4003 DSC_4021 DSC_4022 DSC_4036 DSC_4040Hej på dig!

Hoppas du mår bra och haft en bra onsdag hittills. Ja mår hur bra som helst förutom träningsvärk deluxe! Viktor har börjat o köra olika pass med mig på gymmet o igår fick jag köra ett konditionspass+överkropp så jag är ganska mör just nu. Kan tillägga att jag redan hade ordentlig träningsvärk igår innan passet från ett tidigare pass för några dagar sedan så min kropp känner att den lever just nu kan ja säga 😉

Idag är de ju onsdag & lill-lördag också och då passar de väl perfekt att få detta recept som är på något som kan ha varit de godaste jag ätit på väldigt väldigt länge! Mini-calzones fyllda med nutella och jordgubbar…!! Ja vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva dessa för att göra dem rättvisa så jag låter faktiskt bilderna tala för sig själva istället. Men vem hade inte älskat att bli bjuden på en sådan här utan vetskapen om vad de innehåller förrän de skär i den och denna ljuvliga nutella rinner ut tillsammans med jordgubbar på tallriken? Ja hade blivit alldeles lyrisk!

Det som också är bra med denna degen är att den går snabbt att göra och behöver sedan endast 25 minuters jästid. Jättebra tycker ja!

Till 6 st:

25 g jäst

1,5 dl vatten

0,25 dl olivolja

1 msk socker

0,5 tsk salt

3,5-4 dl vetemjöl + mjöl till utbakning 

Fyllning:

1 burk nutella 

Färska eller frysta jordgubbar

Smula jästen i en bunke och häll fingervarmt vatten över och blanda så jästen löser upp sig. Tillsätt socker, salt och olivolja. Blanda ner lite av mjölet i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela upp degen i 6 bitar och kavla ut dem lika stora som ett tefat. Lägg ett lager med nutella i mitten och lägg över några småbitar jordgubbar. Om ni använder er av frysta jordgubbar, tänk på att låta dem tina innan. Lägg gärna ett lager med nutella över jordgubbarna också. Vik och kläm ihop kanterna och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.

Pudra över lite florsocker och ät dem helst nygräddade med lite lättvispad grädde till om så vill 🙂

SÅ GOTT! 🙂 🙂

Kram på dig!

DSC_3996

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.