Hannas Bageri

Arraksbollar

DSC_3163 DSC_3169 DSC_3172 DSC_3182

De allra bästa jag vet, eller bland det bästa jag vet är att fika med en kopp kaffe och en chokladboll. Det är nästan lika gott som biskvier hehe men för ett tag sedan när jag gjorde just detta kom jag att tänka på arraksbollar! När jag var mindre var det många gånger jag hade svårt att välja mellan just en arraksboll och en chokladboll för jag tyckte de var lika goda båda två. Jag har aldrig tidigare gjort egna arraksbollar och blev därför jättesugen på att göra några för ett tag sedan. Faktum är att jag använde samma smet som jag gjorde till dammsugarna men istället för att linda in dem i marsipan doppade jag dem direkt i choklad och därefter chokladströssel och jösses va gott! Precis så goda som jag kom ihåg dem fast ännu bättre (hembakat är alltid godast). Detta är definitivt ett bakverk som förtjänar att hyllas för oj så goda dem blev 🙂

Till ca 10 st:

3,5 dl sockerkakssmulor

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

ca 2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)

200 g mörk choklad (70 %)

1 tsk rapsolja

Chokladströssel

Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.

Smält chokladen över ett vattenbad. Ta ut smeten från kylen och forma till bollar. Doppa bollarna i chokladen och därefter i chokladströsslet. Ställ in i kylen och låt stelna.

Klart! Kram på er 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.