Hannas Bageri

Mini pecannötpajer

DSC_2150

Till efterrätt på vår 6-årsmiddag åt vi som ni såg söta små mini pecannötpajer. Jag har tidigare gjort pecannötpaj i en vanlig stor pajform men testade den här gången på att göra dem i miniformat istället. Viktor hade bara en önskan om dessert och de var just denna paj som han älskar, jag med för den delen 😉 Pajerna blev precis lika bra och goda som den stora och är man inte så många kan de vara lite roligare att servera dem så här. Är man dock ett helt gäng kan de bli lite jobbigt och behöva stå o trycka ut pajdeg i många små formar men till några stycken så!

Om ni inte har gjort eller smakat denna paj tidigare måste ni testa detta till helgen! Den är så ruskigt god och utan tvekan min favoritpaj. Smakar precis som knäck fast nästan ännu bättre. Servera som jag gjorde också med vaniljgrädde till så lovar jag att ni inte kommer bli besvikna 🙂

Till 4 små pajer:

Pajskal:

1,5 dl vetemjöl

65 g rumsvarmt smör

1 krm salt

1/2 msk socker

1,5 msk vatten

Fyllning:

65 g smör

100 g pecannötter

1 msk vetemjöl

1,5 dl ljus sirap

0,75 dl socker

1 krm salt

1 ägg

0,5 tsk vaniljsocker

Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i 4 små pajformar. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.

Fyllning: Sänk värmen till 175 grader. Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl och salt och låt de sjuda på låg värme i 3 minuter. Ta bort från plattan och låt svalna. Hacka pecannötterna relativt fint. När man gör till en stor paj brukar jag grovhacka dem men nu när de är till små är det bättre att hacka dem lite mer. Blanda ner nötterna, vaniljsocker och ett lättvispat ägg. Fördela fyllningen i de små pajformarna och sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt dem stå kallt innan servering.

Servera med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker! Mums 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sabina

    Vilka fina mini pecannötpajer! 🙂 Dessa ska jag nog göra imorgon då min svåger älskar pecannötpaj. Jag undrar ang små pajformar…
    Använde du låg eller hög form?