Hannas Bageri

Drömtårta med flädersmörkräm

DSC_1844DSC_1852 DSC_1853

Hej denna regniga torsdag!

Har precis lämnat stugan för några dagar och sitter nu på tåget ner till Malmö! Tänkte ge er receptet på denna urgoda drömtårta som jag bakade igår! En klassisk drömtårta men med en liten somrig tvist. Istället för vanlig smörkräm gjorde jag en flädersmörkräm och jag personligen tyckte det blev en jättelyckad kombo! Något ni definitivt borde prova nu i sommar 🙂

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Flädersmörkräm:

100 g rumsvarmt smör

4,5 dl florsocker

5 msk koncentrerad flädersaft

1 tsk pressad citron

1 liten nypa salt

2 msk philadelphiaost

Rulltårta: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.

Flädersmörkräm: Vispa smör och hälften av florsockret till en len och jämn massa. Tillsätt salt, philadelphiaost, citronsaft och flädersaft under omrörning. Vänd tillsist ner resten av florsockret. Skulle det vara så att smörkrämen skär sig kan ni hälla upp 1 dl i en skål och värma i micron och sedan hälla ner detta långsamt i resten av smörkrämen under snabbt vispande.

När kakan svalnat, bred ut krämen över kakan och rulla ihop. Låt rulltårtan stå kallt ett tag innan ni skär upp den.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.