Hannas Bageri

Kladdkaka med jordgubbsgrädde

DSC_9082 DSC_9084DSC_9092DSC_9134DSC_9136 DSC_9142 DSC_9151

Hej på er!

Ännu en helg som snart svischat förbi och vad passar inte bättre än att avrunda den med en kladdkaka med jordgubbsgrädde och färska jordgubbar. Är det något man aldrig kan tröttna på så är det väl kladdkaka 😉 Med denna ljuvliga jordgubbsgrädden till kan det inte bli så mycket bättre! Jag brukar tillsätta lite smält mörk choklad i min smet för att få en extra god chokladsmak på kakan. Gör ganska stor skillnad jämfört med enbart kakao!

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Jordgubbsgrädde:

3 dl vispgrädde

250 g jordgubbar

1 msk vaniljsocker

Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Jordgubbsgrädde: Vispa grädden. Mixa jordgubbarna med en stavmixer eller liknande. Häll ner jordgubbspurén i grädden och blanda runt. Sikta tillsist ner vaniljsockret.

Garnera med färska jordgubbar! Mums 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.