Hannas Bageri

Dulce de leche biskvier

DSC_8501 DSC_8503DSC_8539DSC_8546 DSC_8573

Idag har vi 20 grader och strålande sol här i Heerenveen! Innan idag var vi ett gäng som åkte in tillsammans för att luncha i stan och de var så varmt att vi kunde sitta i t-shirt på uteserveringen. Och ikväll ska vi ha grillpremiär hemma hos en vän! Så mysigt ska det bli och det är något speciellt när man plockar fram grillen för första gången på året. Doften som sprids från grillen och maten.. Åh 🙂

Kvällens efterrätt kommer bli dessa godingar. Som ni vet så älskar jag biskvier och den här gången ville jag prova att göra en lite annorlunda smaksättning på smörkrämen. Efter en liten fundering tänkte jag att Dulche de leche skulle nog kunna bli gott och snacka om att det blev de! Herregud tror dessa har blivit en ny favorit hos mig nu. Om ni inte provar dessa går ni verkligen miste om något! 😉

Några tips om ni vill få fina biskvier:

  • Använd en sked när ni lägger på smörkrämen och formar denna på bottnarna. På så sätt får ni en rund form på smörkrämen.
  • Tryck ner spetsen av en kniv i bottnarna när ni ska toppa biskvierna i choklad. Ni slipper kladda och använda fingrarna och chokladen lägger sig jämt över smörkrämen.

Till ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Dulche de leche maräng smörkräm:

200 g rumsvarmt smör

2 äggvitor

1,5 dl socker

1,5 tsk pressad citron

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl florsocker

1 burk dulche de leche (karamelliserad mjölk)

Mörk choklad till topping (70 %)

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Smörkräm: Häll ner äggvitorna, citronsaft och socker i en metallbunke. Vispa med elvisp över ett vattenbad tills marängen når en temperatur på 65 grader (ca 6 minuter tar det). Ta bort bunken från vattenbadet och vispa tills marängen kallnar. Jag gjorde detta i min köksmaskin då det tar ca 10 minuter. När marängen svalnat, klicka ner lite av smöret åt gången under omrörning. Vispa sedan ner vaniljsocker, florsocker och tillsist dulche de leche. Vispa tills du får en jämn och slät smörkräm.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen över ett vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen.

Förvara dem i kylen!

Kram ♥ 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helén

    Hej Fina Hanna! Provade dessa inför ett kalas och de blev sååå uppskattade! Verkligen supergoda! Tack för tips! Stor kram

    1. Hanna

      Hej Helén! Va roligt o höra!! De är några favoriter här hemma också 😉 Tack för du dela med dig, Kram på dig ♥