Hannas Bageri

Karlsbaderbullar med pistagekräm

DSC_8393DSC_8400DSC_8411DSC_8415DSC_8419DSC_8422 DSC_8428

Nu var det ett tag sedan jag bjöd på ett recept på bullar så nu är det hög tid att göra de! Här kommer ett på urgoda Karlsbaderbullar med pistagekräm. Receptet har jag faktiskt näst intill kopierat från Roy Fares med bara några små ändringar. Det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning mellan mördeg och vetedeg vilket ger dem en lite annorlunda konsistens. De blir lite mer mjuka och fluffiga än vanliga klassiska bullar men man kan fylla dem med precis vad man vill. Jag valde den här gången att fylla dem med en underbar pistagekräm.

Finns det något godare än rykande färska bullar med ett glas iskall mjölk!? 🙂

Till ca 30 st:

Karlsbaderdeg:

50 g jäst

2 dl mjölk

0,5 dl grädde

2 ägg

175 g rumsvarmt smör

11 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 dl socker

Pistagefyllning:

1,5 dl pistagenötter (100 g)

150 g mandelmassa

150 g rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

Topping:

Ägg

Pistagenötter

Pärlsocker

Karlsbaderdeg: Smula jästen i en bunke till matberedaren. Värm mjölken fingervarmt och häll över denna över jästen och blanda tills jästen har löst sig. Blanda sedan de torra ingredienserna för sig och sikta ner dessa tillsammans med de andra ingredienserna och arbeta degen med krok på medelhastighet i 10 minuter. Plasta in degen och låt vila i kylen i 30 minuter.

Pistagefyllning: Mixa pistagenötterna tills de är finmalda. Blanda mandelmassa och lite av smöret i taget. Häll sedan ner pistagenötterna, socker och vaniljsocker och rör om till en fin och slät fyllning. Tillsätt tillsist apelsinblom.

Utbakning: Kavla ut degen på ett mjölat bord och skär ut ca 30 ruter 8×8 cm stora. Lägg en klick pistagekräm i mitten av varje ruta och vik ihop kanterna. Lägg bullarna i formar på en plåt och låt jäsa under bakhandduk i 1 h. Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg och strö över hackade pistagenötter och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter.

DSC_8412

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.