Hannas Bageri

Chokladbiscotti med smak av apelsin

DSC_7971 DSC_7972 DSC_7976 DSC_7984_01 DSC_7993

Hej allesammans,

Vilken dag vi har!! Sitter nu i skrivandets stund med en kaffe på balkongen för första gången i år och njuter av solen och värmen. Dessutom kvittrar fåglarna som aldrig förr..! Helt underbart och de bästa av allt är att det ska bli ännu varmare imorgon. Satt och tänkte på det innan att det är väldigt kort tid kvar innan sommarsemestern är här och vi börjar semestern med att åka hem till Sverige. Inte mer än 1,5 månad kvar och som det ser ut nu kommer vi dessutom hem en helg om bara några veckor..! Galet va den senaste månaden har gått fort! Tyckte de kändes väldigt långt borta för bara några veckor sedan.

Här kommer ett recept på några ljuvliga småkakor som ni måste prova på att göra. Kraftig chokladsmak med en liten touch av apelsin.  Supergoda och dessutom väldigt roliga att baka! Dessa gick åt som smör när familjen var här i helgen 🙂

Ca 25 st:

1,5 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

1 dl socker

Rivet skal från 1,5 apelsin

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

75 g rumsvarmt smör

75 g hackad mörk choklad

1 ägg

1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ägget och rör om. Häll ner de rivna apelsinskalet. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dessa i smeten. Vänd till sist ner den hackade chokladen och arbeta in denna i degen snabbt med hjälp av fingrarna. Dela degen i 3 längder och rulla ut dessa till ca 20 cm längd. Platta till dem något och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen i 20 min. Låt svalna något och skär sedan med en vass kniv diagonalt 2 cm tjocka bitar. Obs! Var väldigt försiktig med detta då de går sönder väldigt lätt. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt och låt vara inne i ugnen och torka på eftervärmen tills ugnen blivit helt kall.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.