Hannas Bageri

Semmelmuffins

DSC_6689 DSC_6691DSC_6695 DSC_6704

Hej på er, hoppas ni har en härlig helg! 

Trots att denna tid på året är ganska grå och trist finns det ju något som jag tokälskar med denna tid och det är semlor. Blir alltid lika lycklig när jag ser första semlan för året 🙂 Jag gör alltid mina egna och med extra mycket kardemumma i bullen, extra mycket mandelmassa och massor av vanilj i grädden. Extra allt helt enkelt och det finns inga semlor som slår hemmagjorda! Semlor tar dock lite tid att göra och har man inte denna tid är dessa semmelmuffins ett supergott alternativ till den klassiska semlan! Vetebullen byts ut till klassiska muffins som är smaksatta med kardemumma och dessa tillsammans med den hemgjorda mandelmassan och vaniljgrädden förgyllde min söndag minst sagt. Så otroligt goda!!

Till ca 12 st

Muffins:

2 ägg

2 dl socker

125 g rumsvarmt smör

1,5 dl mjölk

3,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2,5 tsk stött kardemumma

1 nypa salt

Mandelmassa:

250 g sötmandel

2 dl socker

Garnering:

5 dl grädde

2 tsk vaniljsocker

Florsocker

Muffins: Sätt ugnen 175 grader. Koka upp mjölken tillsammans med kardemumman. Låt svalna. Vispa socker och smör poröst. Blanda ner 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölken. Rör om och häll ner smeten till 2/3 i en smörad muffinsform. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Mandelmassa: Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet. Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver. Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter.

Vispa grädden och vaniljsockret. Skär av toppen på muffinsen, gröp ur lite av muffinsen och blanda ihop med mandelmassan. Lägg ner en klick av blandningen,. spritsa över vispgrädden och lägg på locket och sikta till sist över lite florsocker ♥

DSC_6693

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.