Hannas Bageri

Mugcake med choklad

DSC_6301.DSC_6304.

Hej på er! 

Förlåt för otroligt dålig uppdatering här men jag är inne i en tentaperiod så min tid har varit lite knapp den senaste veckan tyvärr. Blir inte så mycket tid över till att baka men till helgen när allt är över för den här gången kommer allt återgå till sitt normala igen och då ska jag baka som aldrig förr 🙂

Om ni känner som jag gör just nu, att tiden är lite knapp men ska få gäster eller vill bara ha något enkelt och rekordsnabbt att slänga ihop så måste ni utan tvekan prova dessa underbara mugcakes med choklad. Det är i stort sett samma ingredienser som i en kladdkaka och konsistensen blir densamma. Underbart gott och hur häftigt är det inte att man kan få något så ruskigt gott på bara ynka 5 minuter? Toppa med lite grädde eller glass på toppen så har ni skapat en klockren dessert! Sa jag förresten att det går på bara 5 minuter!? 😉

Till 2 koppar:

1 ägg

4 msk vetemjöl

5 msk socker

3 msk smör

1 msk olja

3 msk kakao

3 msk mjölk

25 g hackad mörk choklad

Grädde till servering

Smält smör i micron och blanda ihop alla andra ingredienser förutom kakaon i en bunke. Sikta ner kakaon i de smälta smöret, rör om och tillsätt de i blandningen. Fördela smeten i 2 koppar och sätt in en i taget i micron på full effekt i ca 40-50 sekunder. Detta skiljer sig väldigt mellan mikrovågsugnar. Det kan skilja på bara några få sekunder från att få den kladdig till att den blir genomgräddad och torr. Jag kör på drygt 40 sekunder, sen låter jag den stå en liten stund under lock och då får jag den perfekt kladdig! Servera gärna med lite glass eller grädde… Mums 🙂

Tänk på att detta är en dessert som skall ätas med detsamma och inte stå i flera timmar.

Kram! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.