Hannas Bageri

Kokospannacotta med passionsfrukt

DSC_6140DSC_6148

Nu känner jag att det är dags att lämna julen och avslutar därför jultemat på bloggen för den här gången! Just nu känner jag mig rätt mättad och trött på allt som har med julmat och julbak och ser fram emot att få använda lite mer somriga smaker 🙂

Om ni känner precis likadant som mig kan jag varmt rekommendera denna underbara kokospannacotta med passionsfrukt! Det första jag blev sugen på nu när julen var över va något riktigt friskt och gott och det är precis vad denna efterrätt är. Inte så himla söt som vanlig klassisk vaniljpannacotta då syrligheten från passionsfrukten dämpar de hela väldigt bra! Underbar kombination! 🙂

Till 4 portioner:

2 dl grädde

2 dl kokosmjölk

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl socker

2 blad gelatin

0,5 msk citronsaft

Garnering:

4 st Passionsfrukter

Lägg gelatinbladen i en djup tallrik med kallt vatten. Häll grädde, kokosmjölk, socker, vaniljsocker och färskpressad citronsaft i en kastrull och koka upp. OBS! Blanda kokosmjölken för sig innan du häller i den så den blir jämn. Ta bort kastrullen från plattan, ta upp gelatinbladen och lägg därefter ner dem i kastrullen och rör om noggrant. Häll upp i 4 portionsglas och låt stelna i kylen i några timmar före servering.

Gröp ur 3 passionsfrukter precis innan servering och fördela frukten över de 4 pannacottorna. Skär upp den sistapassionsfrukten i fina bitar och lägg på i mitten som en fin dekoration.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.