Hannas Bageri

Vaniljpannacotta med karamelliserade äpplen och kanel

bild

Glad tredje advent vill jag önska er alla! Hjälp vad tiden går, var ju alldeles nyss första advent och om en vecka börjar julsemestern och vi åker hem till Sverige igen!

Igår åt vi en fantastiskt god efterrätt! En klassisk vaniljpannacotta med karameliserade äpplen och kanel till, urgott och busenkelt att göra. Dessutom en dessert som passar jättebra i dessa jultider!

För 4 portioner:

Pannacotta:

4 dl vispgrädde

1 vaniljstång

1,5 dl socker

1,5 blad geltin

Karameliserade äpplen:

400 g skalade äpplen

50 g smör

0,75 dl  råsocker

0,5 tsk kanel

Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Värm upp grädden, socker, vaniljstången och vaniljfröna i en kastrull och låt gelatinbladen ligga i blöt under tiden. När gräddblaningen kokat upp, plocka upp gelatinbladen, lägg ner dem i gräddblandingen och rör om tills de lösts upp. Häll upp serveringsglas och ställ kallt i några timmar innan servering.

Strax innan servering är det dags att börja med äpplena och börja med att skala och hacka dem i små bitar. Stek äpplena, råsockret, smör och kanel i en stekpanna på svag värme tills äpplena blivit mjuka och blandningen fått en seg konsistens. Tar ca 10 minuter, lite beroende på hur stora äppelbitar man har. Plocka ut din pannacotta och fördela äpplena på toppen och lägg gärna på en kanelstång om ni har för synens skull!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Hej Hanna!
    Kikade in här helt av misstag och är glad att jag gjorde det! Härliga enkla recept! Tänkte höra om du med brunt socker menar farinsocker i äppelkompotten?
    Kram,
    Camilla

    1. Hanna

      Hej Camilla! Tack snälla va roligt att du gillar min sida! Tanken med mina recept är lite att det ska vara enkla och smidiga att göra så det är kul att du tycker det 🙂 Till din fråga så menar jag råsocker med brunt socker. Tack för att du fråga, ska ändra det så inte andra också blir förvirrade! Kram ♥