Hannas Bageri

Supernyttigt bröd

DSC_3212

Hej på dig, har precis kommit hem från en holländsk lektion och en morgonpromenad. Skön start på dagen!

Förra veckan la jag upp mitt absoluta favoritbröd på instagram och tänkte jag skulle ge dig receptet här. Det går väldigt fort att göra och det behöver ingen jästid mer än tiden i ugnen. Dessutom är det supernyttigt och väldigt mättande så för mig räcker det ibland med två skivor av detta bröd med något mättande pålägg som ex. avocado, keso eller ägg till lunch.

Detta behöver du:

2 dl havregryn

5 dl dinkelmjöl

1 dl linfrön (gärna krossade)

1 dl sesamfrön

2 tsk bikarbonat

3 msk honung

1 rivet äpple 

4 dl naturell yoghurt 3 %

Pumpafrön (frivilligt)

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Skala och riv ner äpplet tillsammans med honung och yoghurt. Blanda ihop allt tills du får kletig smet. Klä sedan en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Vill man kan man strö på lite pumpafrön på toppen. Sedan in i ugnen i 45-60 min. Klart!

Avslutar med att ge dig några sanna ord som du inte får glömma bort. Kram, Ha en fin dag 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.