hannahelmersson – En till LOPPI.se webbplats
hannahelmersson

hannahelmersson

Annons

sagt och gjort ..

En tre åring . Ni vet ? den där lilla filuren som har kommit på att man själv kan bestämma vad som ska göras.
Så är de iallafall här hemma . Jag har en trotsig väldigt bestämd dam som inte tycker om att höra ordet , NEJ .
Man försöker vara lite pedagogisk och försöker lära , men ibland rinner bägaren över och NEJ MEJA ekar i hela huset.

Mejas utveckling går framåt och väldigt fort . Läkarna har tidigare sagt ” vänta , de kommer explodera vid 3 års ålder ” . Sagt och gjort , de har de faktiskt gjort . Pratet kommer mer och mer och hon kan förmedla sig mer.
Jämfört med ett friskt barn så ligger Meja lite efter. Men mycket är för tracken ,att hon inte kan prata och förmedla sig som en annan treåring . Hon leker väldigt bra och lättsamt , ” MITT ” har inte varit hennes grej , först nu . Om hon har en leksak så ska hon hade den samtidigt som hon gärna vill ha alla andras också .  Men sån tur hör ju de till barndomen .

Hon har ju inte umgåtts med så mycket barn på hennes 3 år , så hon har mycket att utforska och lära . Hon kommer bli så lycklig att få börja på förskolan i höst.

Angående förskolan så tror jag både jag och Meja kommer tycka att de blir skönt , Meja kommer få massa kompisar och knyta kontakt till andra vuxna , både pedagoger och resurser . Ska bli spännande och se hur hon fixar de . Jag är dock fortfarande livrädd att Meja blir så sjuk att vi hamnar på en plats vi inte vill vistas på mer än nödvändigt , Intensiven , Men om de sker får vi ta de då. Man ska inte tänka vad som kanske kan hända och vi får leva lite dag för dag när hon väl börjar .

Men tror jag kommer ha en lycklig tjej i höst.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons