Hej på er!
Igår testade vi ett supersnabbt och enkelt middagstips från Mathem.se, nämligen färsbiffar med salsa i pitabröd. Allt som allt tog maten runt 30 minuter att göra och var överraskande god. Ett tips till er som letar efter något smarrigt till middagarna framöver! 🙂
Du behöver:
Till biffarna: 1/2 gul lök, 2 klyftor vitlök, 500 g nötfärs, 2 tsk spiskummin, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 msk olivolja, 1/2 msk smör.
Till salsan: 2 tomater, 1 röd paprika, 1/2 rödlök, 1 avokado, 1/2 kruka färsk persilja, 0,5 st citron, 1 tsk flytande honung, 1 msk olivolja, 1/2 salt, 1 krm svartpeppar.
Tillbehör: Sallad och pitabröd.
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Burgare: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman med nötfärsen i en bunke och krydda med spiskummin, salt och peppar. Forma 4 st burgare.
3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
4. Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.
5. Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.
Fyll pitabröden med sallad, salsa och burgare. Ät och njut för det är verkligen smaskens!
2. Burgare: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman med nötfärsen i en bunke och krydda med spiskummin, salt och peppar. Forma 4 st burgare.
3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
4. Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.
5. Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.
Fyll pitabröden med sallad, salsa och burgare. Ät och njut för det är verkligen smaskens!
// Bilden är lånad från Mathem.se. Min var inte lika charmig, haha. //
Gillade du det här inlägget? Glöm inte att trycka på hjärtat! <3