Göteborgsmamman

Uteserveringar med plats för barnvagn i Göteborg.

Var i Göteborg finns det uteserveringar med plats för barnvagn?

Hej på er! Nu har solen faktiskt varit framme ett par gånger under den senaste tiden i Göteborg och det börjar kännas lite att – trots kylan – så börjar vi närma oss vår. Och vad betyder vår? Jo, det betyder ju att man kanske gärna spenderar mer tid utomhus och vad passar då inte bättre än en lista med tips på uteserveringar med plats för barnvagn? Men du behöver ju såklart inte ha barnvagn för att besöka dem – de här fiken är fantastiska med sin inredning och platserna som de ligger på.

Som vanligt får ni mer än gärna komma med fler tips! Sharing is caring! 🙂

  1. Rosenkaféet. Ligger i Trädgårdsföreningen som är beläget mitt i Göteborg – precis nedanför avenyn. Ta en promenad i den blomstrande parken och avsluta med en varm kaffe på Rosenkaféet. Blir det bättre?
  2. Espresso House Avenyn. Espresso House är vanligtvis väldigt barnanpassat, men tyvärr saknar just det här caféet skötbord och toalett (toalett finns dock 20 meter ifrån och du betalar med sms). Men utsikten och uteserveringen är underbar. Ligger mitt på avenyn precis vid Coop och barnstolar samt micro finns.
  3. Condeco Kompassen. Sedan de fick en till våning har de verkligen steppat upp ett steg. De har fått dubbelt så mycket utrymme och en uteservering samt balkong på övervåningen. Barnstolar finns samt hiss till 2a våningen samt tillgång till micro och skötbord.
  4. Le Pain Vallgatan. Ligger visserligen alltid i skuggan, men något har fått mig att fastna för just det här caféet. Plats för barnvagn både inne och ute, barnstolar samt skötbord på deras fräscha toalett på nedervåningen.
  5. Evas Paley. Uteserveringen är väldigt bra för dig som har barnvagn – men jag skulle inte rekommendera insidan. Det kan vara lite trångt och det finns en trappa direkt när man kommer in. Visserligen har jag fikat här ibland ändå, men det kan vara skönt att bara kunna köra rakt in utan att väcka barnen 🙂
    Barnstolar finns.
  6. Grindstugan. Utanför trädgårdsföreningen finns den så kallade Grindstugan. Du kan både komma hit och sätta dig där för en fika på dagen, eller varför inte vara med på deras roligheterna på kvällarna? Bredvid finns även ett litet glasstånd om det är en riktigt fin dag 🙂
  7. Villa Belparc. Vi tar oss bort till Slottsskogen och parkerar bilen eller hoppar av spårvagnen precis utanför Villa Belparc. Ett underbart café i en lugnare del av Göteborg. Trots motorvägen bredvid så vätter uteserveringen mot Slottsskogen och det skapar en mysig och lugn miljö. Ta ett varv runt den vackra parken och avsluta där du började.
    Barnstolar finns.
  8. Le Petite Café. Finns beläget på två ställen: i Haga och på Linné. Den mest barnvagnsvänliga är den på Linné eftersom de här drar upp en större uteservering under det soligare halvåret. Trevlig personal, fin antik miljö och just det; världens godaste frukost!
  9. Röda Sten. Är ni däremot ute i Majorna så finns Röda Sten som ligger ett stenkast från vattnet. God mat, god fika och med en magisk utsikt.
  10. Brogyllen. Ligger nära Domkyrkan. Insidan är kanske inte speciellt barnvänlig, men fiket är fint, maten och fikan god och det är egentligen uteserveringen jag vill åt. Ligger lite avskiljt från Kungsgatan (shoppingstråket) men ändå nära allt. Värt att testa! 🙂
  11. Fröken Olsson. Otroligt barnvänligt med trevlig personal, stolar och lättåtkomligt. Dock ligger uteserveringen på innergården, vilket gör att du måste rulla in vagnen, genom lokalen, uppför trappan och ut igen för att komma åt den. Men resten – resten är bra 🙂
    Ligger precis vid Kompassen.

uteserveringaruteserveringar med plats för barnvagn uteserveringar med plats för barnvagn

En lista på uteserveringar med plats för barnvagn kommer här! 🙂

Fler tips hittar du här. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.